Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
Anonimno

Porez na grunt

Preporučene objave

Uskoro cu realizirati kupoprodajni ugovor, radi se o zemljistu u Vukovini (Turopolje). Kostati ce oko 15.000 eur. Sto mi je ciniti nakon sklapanja ugovora po pitanju placanja poreza? Sto trebam staviti na hrpu i kuda to treba odnjeti?

 

Zna li netko od prilike koliko bi me to moglo kostati? Inace, prva mi je nekretnina, moram li uopce prijavljivati porez?

 

Zrinka

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Porezna uprava ne utvrdjuje porez na osnovi cijene iz kupoprodajnog ugovora, nego na osnovi procjene tržišne vrijednosti (slično kao kod automobila). Dakle, ako kupiš 10 hektara za 1000 kuna porez neće biti 50 kuna...nažalost...

Inače, mislim da treba imati kupoprodajni ugovor i poslati ga u poreznu upravu. Nakon nekoliko tjedana oni donesu rješenje o visini poreza, te taj porez treba platiti u korist državnog proračuna u roku od 15 dana. Nakon što je plaćen porez (uplatnica je potvrda) ide se u gruntovnicu s kupoprodajnim ugovorom (još za to treba platiti 250 kuna) da bi se upisao novi vlasnik nad nekretninom.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×