Jump to content

Tuzba radi izvanrednog otkaza


Stole123

Preporučene objave

Naime moj prijatelj je prije dvije godine dobio izvanredni otkaz Ugovora o radu, on je tužio poslodavca ali je Opcinski i potom Zupanijski sud potvrdio da je poslodavac opravdano dao izvanredan otkaz ugovora radu . Slijedim toga Moj prijatelj je prije otprilike godinu dana zatražio  izvanrednu reviziju postupka pri Vrhivnom sudu i trenutno čeka presudu. Zanima me dali u slučaju da Vrhovni sud preinači presudu u korist mog prijatelja koji je dobio otkaz , poslodavac mora ponovno primiti u radni odnos i dali se poslodavac može žaliti na tu presudu  pri nekoj od institucija u RH ili se može žaliti kod nekog od EU sudova?

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vrhovni sud će u povodu izvanredne revizije (mada je u radnom sporu ona mogla biti i redovna) vjerojatnije predmet vratiti prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje, no ako preinači presudu, to je kraj i poslodavac je radnika dužan vratiti u radni odnos jer je odluka o otkazu bila nezakonita, sa svim zaostalim plaćama za cijeli period kako nije radio. Poslodavac može pisati ustavnu tužbu protiv revizije, te tražiti zaštitu svojih ustavnih prava kod EU suda za ljudska prava, no vjerujem ne s osobitim uspjehom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija