Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Urdhak

Uskladba ZK i katastra - građevno zemljište

Preporučene objave

Suvlasnik sam građevnog zemljišta. Ukupna površina je 900 m2 prema podacima iz Zemljišne knjige. U katastru je evidentirana površina čestice od ukupno 750 m2. 

Obzirom da želim uskladiti katastar sa ZK, na koji način mogu katastru narediti da uskladi svoje stanje s onim iz Zemljišne knjige? Razlika od 150 m2 je značajna i ne želim da katastar bude meritoran. Opet, ako svi suvlasnici moraju plaćati geodeta i raditi novu izmjeru, to je naporan i skup proces.

Ima li načina da se katastar na temelju ZK izvatka i podataka iz Zemljišne knjige jednostavno uskladi sa ZK stanjem? Hvala na odgovoru unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Urdhak je napisao:

na koji način mogu katastru narediti da uskladi svoje stanje s onim iz Zemljišne knjige?

Katastru se ne naređuje niti se uklađuje prema podatcima o površini iz ZK. U postupku usklađivanja stanja katastra i ZK oko površine, ovlašteni geodet će premjerom i elaboratom doći do stvarne površine koja će se upisati u katastar i ZK.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×