Jump to content

Preporučene objave

Pozdrav,

molim savjet.

Iz DORHa mi je dosla obavijest  o pocetku istrage te mogucnosti zalbe. Radi se o stjecanju koristi(materijalne) i krivotvorenje sluzbene isprave. Cifra je cca. 270 000kn. 

Nikada do sad nisam kaznjavan.

Bio sam na uvidu u pisarnicu i razlika u iznosu u dokumentu o istrazi te placenom racunu je 100 000kn.

 

Sto da radim?

Uređeno od dtr0501

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Krivotvorenje službene isprave je kazneno djelo koje se kažnjava kaznom zatvora od 6 mjeseci do 5 godina. Ako Vam bude izrečena kazna zatvora do 1 godine, na nju se može primijeniti uvjetna osuda, ako ste ranije nekažnjavani, možete očekivati to, ali ćete materijalnu štetu koju ste prouzročili morati vratiti. 

Rješenje o istrazi koje Vam je uručeno - na njega se možete žaliti, ali ako mislite priznati i kajati se za kazneno djelo, nema smisla da se žalite, cilj neka Vam bude što korektnije se držati i što više surađivati s državnim odvjetništvom i sudom da Vam se izreče što manja kazna. Također, istaknite sve olakotne okolnosti na svojoj strani - djecu koju morate uzdržavati, primjerice, slabe materijalne prilike, stanje nužde, raniju neosuđivanost i sl.

Ako mislite poricati kazneno djelo, onda je taktika sasvim drugačija, no slažem se, angažirajte odvjetnika kaznenjaka s kojim ćete dogovoriti taktiku ovisno o dokazima koji Vas terete.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na ovako iscrpnom odgovoru.

Inace, ostecenih strana nema jer je dug u potpunosti podmiren ali su odlucili podignuti kaznenu prijavu zbog uzimanja novca te krivotvorenje isprave.

Nisam nikada kaznjavan te idem kod odvjetnika kako bi sastavili prigovor odnosno zatrazili razgovor sa ZDO.Inace, bio sam u prostorijama PU i dao iskaz. 

 

Hvala jos jednom na odgovoru.

 

Lp.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×