Jump to content
gesaugen

Zloupotrebljavaje institucija od strane bivše supruge

Preporučene objave

Molim Vas pomoć što učiniti u slučaju kada me bivša supruga maltretira i prijeti institucijama (CZSS) ako odbijam poslušati njena izvoljevanja u vezi naše kćeri.

Razveli smo se u 7. mj i skrbništvo je pola-pola no kćer je dodijeljena da živi sa suprugom a meni su određena viđanja.

Supruga živi u centru u svom stanu i ima auto, ja živim u novom zagrebu u zajedničkom stanu koji prodajemo i nemam auto. Dio stvari od kćeri se još uvijek nalazi u zajedničkom stanu. Trenutni problem nastaje oko donošenja tih stvari na adresu od supruge gdje sada kćer živi i prijeti mi se da ako joj ih ne odnesem, da će me prijaviti CZSS-u, tobože da se ne brinem za kćer. Na stranu činjenica da ona ima auto i da može sama otići po stvari jednako kao što ih joj ja mogu odnijeti u tramvaju, ono što me muči je što ovo nije prvi put da mi se prijeti službama i pokušava izgurati svoj prkos čisto da me dekomodira, dapače, izgleda da si je dala svetu misiju stalno izmišljati takve nekakve zadatke čisto da me može maltretirati

Molim savjet što da učinim. Problem je da sve te prijave za pi*darije skuplja za neki kasniji manevar jer je to bio dosadašnji obrazac ponašanja pa ne znam kako da ukažem da me ona maltretira. Njeno ponašanje mi jako utječe na zdravlje i koliko god ne želim da me dira, jednostavno vidim da imam problema sa spavanjem i da sam razdražljiv svaki put kad mi se javi za bilo što (uostalom zato smo se i rastali, jer više nisam mogao trpjeti to maltretiranje)

molim vas pomoć

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Obratite se Vi djelatnicima CZSS, nemojte dozvoliti da takovo njezino ponašanje utječe na Vaše psihičko stanje, jer može zatražiti donošenje odluke o samostalnom skrbništvu nad kćerkom pozivajući se na Vaše zdravstveno (psihičko) stanje.. 

Sretno Vam..!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Najgore je što sam probao no centar se uvijek drži neutralno i zauzima stav "ako se vas dvoje ne možete dogovoriti, oduzeti ćemo vam dijete". A dogovora s njom nema jer je ili po njenom ili nikako i to i jest bio razlog razvoda.

Evo jučer je nagovorila malu da me zove i nagovara da donesem stvari. I jadno dijete je pokušavalo izmisliti razloge zbog kojih bih trebao donijeti te stvari jer ne želi ići protiv nje ali ne zna kako da to rijepim. I naravno, moram popustiti zbog malene ali odvratno mi je što joj radi...

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Knjige i bilježnice od prošle školske godine, kufer s robom s ljetovanja, cipele za zimu; dakle kufer, ruksak i vreća. Ništa što je hitno za donijeti u ovih par dana. Također ništa od toga mi nije problem nositi u nekom momentu niti gradskim prijevozom, problem je pritisak i način na koji ona to traži da ja napravim kada njoj paše (a to je u ovom slučaju bilo jučer ili najkasnije danas) i da se takve situacije ponavljaju i uvijek rezultiraju njenim ultimatumom "ako ne poslušaš, obavještavam Centar" pa ispada kao da se radi o bitnim stvarima. U centru se do sada nisu zamarali vremenskim periodom već samo pitajnem da li sam to napravio kako sam tražen od nje ili nisam pa ispada da sam neodgovoran a ne da ona izvoljeva i radi nepotrebni pritisak (uostalom i razlog zbog kojeg smo se rastali, jer je tlačila i kćer i mene svojim konstantnim prohtjevima ko kraljica dok bi ona odmarala pred facebookom)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×