Jump to content

Parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom, zaboravio istaknuti znak pristupacnosti koji ima!


furiouszagreb

Preporučene objave

Ovo pišem za djeda i trebao bih pomoć...

Moj je djed stao na mjesto za invalide na svega par minuta, međutim upravo je u tih par minuta naišao pauk koji je uslikao auto. Ja sam odmah po dolasku doma isao pisati mail/zalbu za njega zbog sljedeceg - djed uistinu i jest osoba s invaliditetom - ima rješenje o 100% invaliditetu i ima znak pristupačnosti. Nažalost, a tako nam je rekao djelatnik zagreb parkinga /vozac pauka - on nije uvažio naknadno pokazani znak pristupačnosti (djed je doslovno otisao do auta i izvadio iz pretinca spomenuti Z.P.) jer je već slika automobila u prekršaju bila poslana (valjda u nekakvu bazu da je automobil u prekrsaju zaprimljen) . Kazna je kaze 700 + 250kn
 
Problem je nastao jer je djed, u svojoj brzopletosti i nesmotrenosti, zaboravio izvaditi znak pristupačanosti i propisno ga prikazati pod vjetrobranskim staklom. Ponavljam, djed je osoba sa 100% invaliditetom i ima znak pristupačnosti koji, inače, uvijek koristi kada se parkira na mjesto za osobe s invaliditetom
 
U biti ovo je zaista jedan vrlo nes(p)retan splet okolnosti. Djed shvaća da je zaboravio izložiti znak pristupačnosti ali zanima ga ima li olakotnih okolnosti da prode uz opomenu ili barem bez ove kazne od 700kn?
Još moram spomenuti kako djed nije dobio nikakavu kaznu na licu mjesta, niti bilo kakav papirić. Rečeno mu je kako će kazna stići na kućnu adresu i to je to. I naravno, auto nije odvezen, stigli smo taman prije nego li je stavljen na pauk.
 
Ponavljam se opet - poslao sam mail reklamacije tj zalbe na adrese pauka/zagrebparkinga i adrese prometnog redarstva. Ukoliko odgovor bude negativan, sto mi je ciniti sljedece? Stvarno mi je budalasto da deda placa kaznu od skoro 1000kn jer je zaboravio istaknuti znak pristupacnosti...
 
Hvala unaprijed.
 
uređeno: od furiouszagreb
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , drot13 je napisao:

A iskustva sudova su svakakva...

Zašto nema uvijek istaknuti znak?

Zato što kada je imao, ona plastiketina mu se doslovno topila kako sunce udara direktno na vjetrobransko staklo.

Posto sam potpuni neznalica, mozete li mi jos pojasniti ovo "iskustva sudova su svakakva". Zar to znaci da ce se djed morati pojaviti pred sudom i ne znam, dati izjavu ili nesto?

 

Ne razumijem... ili se samo treba zaliti na prekrsajni nalog

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obavezno se žaliti na prekršajni nalog, a ako ćete ići s tim obrazloženjem koje ovdje navodiš, onda su vjerojatno neće zvati, nego će prigovor uzeti kao pisanu obranu (kao njegov iskaz) i na temelju toga presuditi. Ako baš želi ići na sud, onda se piše prigovor bez obrazloženja (vidi temu o prigovorima), pa će ga sud zvati da dođe i iznese obranu. 

Pod iskustva sudova sam mislio da neki oslobađaju, a neki osuđuju za ovakve stvari, bez obzira na iskrenost obrazloženja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija