Jump to content

Prekinuta dražba za nekretninu-stečaj


mate123

Preporučene objave

Poštovani,

Molio bih Vas informaciju da li postoji osnova za podnošenje žalbe

Stečajnim postupkom određena je prodaja nekretnine, unutar zaključka o prodaji stoji da je "Dodatne informacije moguće dobiti kod stečajnog upravitelja" , kompletni mjesec dana prije roka za uplatu jamčevine stečajni upravitelj nije bio u mogućnosti osigurat razgledavanje nekretnine/stana, te nitko nije uspio razgledat istu, sljedom toga netko od zainteresiranih je podnio prigovor Trgovačkom sudu kako iz navedenih razloga u smislu odredbi članka 92. stavak 1. Stečajnog zakona (Narodne novine broj 104/17 dalje SZ) nastala šteta za koju je odgovaran stečajni upravitelj pa traži da sud poništi rok određen za uplatu jamčevine, da od stečajnog upravitelja nije mogao dobiti potrebne informacije, niti izvršiti uvidu u procjembeni elaborat.

Jamčevinu sam uplatio unutar zadanog roka za uplatu te nakon toga kontaktirao stečajnog koji me usmjerio na banku gdje sam pregledao procjembeni elaborat, u interesu mi je da se dražba održi po zakazanim rokovima, da li postoji osnova da podnesem žalbu na rješenje kojim se prekida elektronska dražba, po rješenju žalba je dopuštena unutar 8 dana.

Hvala

S poštovanjem

uređeno: od mate123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 18 minuta, Borbena7 je napisao:

Ovisi, kakvo je obrazloženje rješenja i na što bi se pozvali u žalbi?

Kako zainteresirane osobe zbog nemogućnosti pregleda nekretnine i dobivanja potpunih informacija o istoj, te nemogućnosti uvida u procjembeni elaborat nisu uplatile jamčevinu, pa samim tim ne mogu ni sudjelovati u dražbi, trebalo je odlučiti kao u izreci rješenja, te poništiti elektroničku javnu dražbu da bi se navedeni nedostatci u ovom stečajnom postupku mogli naknadno otkloniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je obrazloženje rješenja, meni je u interesu da se dražba održi, jer sam jamčevinu uplatio u roku, nisam vidio stan ali sam preko banke došao(na preporuku stečajnog) do procjembenog elaborata, pozvao bi se na bilo koji članak zakona ako postoji da se ospori prekidanje dražbe.

Čini mi se banalan razlog za odgađanje, iz iskustva znam da se na jednom Trgovačkom sudu prije cca 20 dana prodalo 60 stanova koje nije bilo moguće vidjeti iako je u zaključku stalo da će se omogućiti razgledavanje, te puste prodaje u ovrhama u kojima sudci stave recimo razgledavanje 10.10.2018 od 9h do 12h te nikakvog razgledavanja ne bude, ali se ne odgađaju dražbe radi toga.

 

Hvala

uređeno: od mate123
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 37 minuta, mate123 je napisao:

pozvao bi se na bilo koji članak zakona ako postoji da se ospori prekidanje dražbe.

Nema takvog zakonskog članka, odnosno ispravna je odluka suda o poništenju el. javne dražbe.

Prije 38 minuta, mate123 je napisao:

Čini mi se banalan razlog za odgađanje

Nije banalan već ozbiljan razlog s kojim je došlo do procesne greške u postupku, a koja bi u konačnici dovela do ukidne odluke suda da je postupak proveden do kraja, a da je bilo tko uložio žalbu.

Prije 41 minuta, mate123 je napisao:

iz iskustva znam da se na jednom Trgovačkom sudu prije cca 20 dana prodalo 60 stanova koje nije bilo moguće vidjeti iako je u zaključku stalo da će se omogućiti razgledavanje

To ne znači da po žalbi ne može biti ukidnih odluka.

Prije 42 minuta, mate123 je napisao:

te puste prodaje u ovrhama u kojima sudci stave recimo razgledavanje 10.10.2018 od 9h do 12h te nikakvog razgledavanja ne bude, ali se ne odgađaju dražbe radi toga.

Bitno da je ovim postupanjem poštovan čl. 89. Ovršnog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 21 sati , mate123 je napisao:

Poprilicno pratim prodaju nekretnina na drazbama i ovo mi je prvi put da vidim ovako nesto, prije cca 2 mjeseca u zagrebu je organizirano razgledavanje oko 30 stanova, došlo je oko 40 ljudi da bi stecajna rekla da nema kljuceve od ulaznih vrata za 20 stanova i NIJE odgođena dražba.....

Očigledno nitko nije uložio žalbu da mu je uskraćeno pravo na nesmetano razgledavanje nekretnine, a na koje ima pravo prema Ovršnom zakonu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija