Jump to content
Flybutterfly

Promjena centra za socijalnu skrb

Preporučene objave

Poštovani, 

Razišla sam se od partnera u trećem mjesecu ove godine s kojim imam bebu od 13 mjeseci, živim s majkom u njezinom stanu. Bivši partner mi ne dozvoljava promjenu adrese za dijete pa smo još uvijek prijavljene kod njega. Mi smo do sad sve po našem dogovoru oko viđanja djeteta. Ja mu nikada nisam to uskraćivala te je on uvijek do sad nju viđao par puta tjedno na skoro cijeli dan, do nedavno sam ja išla s njom na ta viđanja čisto radi dojenja i da bude manji šok za nju. On je meni uvijek suptilno davao do znanja da ce on ako ikada dode do suda sigurno dobiti skrbništvo, zbog čega sam uvijek imala dozu straha pa radi izbjegavanja sukoba sam pristajala na njegove uvjete,no on mi je sinoć u poruci napisao kako je to što sam ja napravila(otišla s djetetom od njega) zlostavljanje djeteta jer svako odvajanje roditelja od djeteta je zlostavljanje, po njegovom. Da napomenem da sam imala puno dobrih razloga za odlazak a najbitniji su preljub i njegova svakodnevna konzumacija opojnih droga. On sad tvrdi da vise ne konzumira svakodnevno. On do sad nije placamo alimentaciju u smislu uplate na racun al je povremeno kupio djetetu pelene, i kolica, autosjedalicu. Sve to na stranu, on mene sad upozorava da ce on ipak ic na sud. Mene sad zanima, pošto smo mi prijavljene na njegovu adresu(drugi kraj grada) i ja sam se već išla raspitat u czss, kad sam tek otišla, ali rekli su mi da moram baš ići u centar koji pripada onoj adresi na koju sam prijavljena. Pošto imam saznanja da on i njegova majka imaju neke dobre prijatelje u tom centru, bojim se za neku umješanost i sukob interesa. Pretpostavljam da je on vec predao zahtjev u tom centru, no ja bih voljela, zbog dobrobiti djeteta, neku neutralnu sredinu. Da li ja mogu zatražiti zamjenu centra koji će se baviti našim slučajem, gdje to mogu napraviti, te kolike su mi šanse da mi to odobre?

Hvala, LP

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jedino ako postoje razlozi da jedno ili drugo radite u tom centru ili slična konkretna stvar, postoji mogućnost izuzeća centra za socijalnu skrb koji je nadležan po mjestu vašeg posljednjeg zajedničkog prebivališta. U drugim slučajevima traženje izuzeća centra ne uspijeva, po mom mišjenju.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Moj savjet, iz iskustva, vam je sljedeci.. Nađite dobrog odvjetnika..na kojeg se mozete osloniti i kojemu cete se obracat za savjet tjekom procedure u centru..

Bitno je da znate svoja prava (u to ce vas uputiti odvjetnik) kao i to, da po laicki kazem, sto radnici centra smiju a sto ne (u to ce vas isto uputiti odvjetnik). Nazalost, djelatnici centra jako cesto izgovore svasta..i zato vi trebate znati sto je krug njihovog djelovanja a sto ne..

Imate li posao? Ako nemate probajte ga naci prije upustanja u proces..

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Flybutterfly je napisao:

Znači ako im njihovi prijatelji naprave uslugu, na štetu mog djeteta, meni ne preostaje ništa za učiniti kako bi se izborila za svoje dijete? 

Možete se na postupanje djelatnika centra pritužiti ravnatelju centra, a ako ravnatelj ne odgovori ili ne odgovori zadovoljavajuće, možete uputiti pritužbu ministarstvu demografije, obitelji i socijalne politike, no koliko mi je poznato, to je sve. Možete u tijeku postupka, ako niste zadovoljni mišljenjem centra, tražiti vještačenje roditeljskih kompetencija od strane poliklinike, a koje vještačenje ima značajniju pravnu snagu od mišljenja centra i sudovi više drže do njega. Za to, doduše, morate imati značajna novčana sredstva.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×