Jump to content

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta


Neville

Preporučene objave

Pozdrav!

Problem: lokal u stambenoj zgradi, odmah ispod našeg stana, i do 3-4 puta tjedno prekoračuje propisano radno vrijeme (koje bi radnim danom trebalo biti do 24, a nedjeljom do 22 sata). Osobno nam ne bi smetalo ni da posluju 24 sata dnevno, ali pod uvjetom da uspijevamo spavati noću.

Oko ponoći zaključavaju ulazna vrata i spuštaju žaluzine, a veselje traje i do tri sata u noći. U tom periodu ne puštaju glazbu, ali s obzirom na nepostojanje zvučne izolacije (goli beton), od galame i lupanja namještajem ne možemo zaspati dok se ne raziđu.

Razgovori s vlasnicima nisu pomogli (iako je u početku bilo i gore, jer su odmah nakon odlaska sanitarca demontirali limitator na zvučnom sustavu); u nekoliko najgorih slučajeva (5-6 puta do sad) intervenirala je policija; predstavnik stanara nekoliko je puta razgovarao i s njima i s vlasnikom prostora, ali obrazac se ponavlja otkako su ovdje, odnosno već deseti uzastopni mjesec. Obratio sam se pismeno i upravitelju zgrade, čekam odgovor.

Sanitarac kaže da nije nadležan za galamu, već samo za glazbu. Policija im kaže da se smire, a ovi ponekad poslušaju, ponekad ne.

Obratimo li se državnom inspektoratu, kako ćemo dokazati da prekoračuju radno vrijeme?

Kao što sam već napisao, njihovo poslovanje nam samo po sebi ne smeta, ali pod uvjetom da suživot bude moguć.

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaki put kad produže, zovite policiju i o tome kasnije obavijestite dopisom inspektorat radi nadzora poslovanja.

Možete napisati i dopis MUP-u u kojem opišite probleme s lokalom, jer će ga onda oni i sami povremeno kontrolirati (policija ne kažnjava prekoračenje radnog vremena, nego javlja inspektoratu koji onda kažnjava).

Kada ima više takvih dojava, onda inspektorat planira i svoj nadzor, pa kada banu usred noći i utvrde prekoračenje, naplaćuju velike kazne ili zatvaraju i pečate lokal.

Uglavnom, ništa od ovoga nije brzo, ali kada se zavrti, stvar se najčešće riješi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija