Jump to content

Prometna, nemogućnost dogovara


Benzin

Preporučene objave

Bratić je imao manju prometnu. Koliko sam ga shvatio po priči on je išao tu di ima trokut a kontra smjer ima stop. I išao im je auto po glavnoj s desne strane. I bratić je skretao u lijevo i valjda du krenuli istovremeno on i auto sa znaka stop i doslo do sudara. Nisu se mogli dogovorit tko je kriv. Ovaj sto je imao stop kaže da mu je bratić oduzeo prednost jer ide ravno i kao ima prednost jer su obojica kretao istovremeno. Na to mu je bratić reko da je on morao cekat sve aute da prođu i ne smatra se krivim. Ovaj iz drugog vozila mu je rekao kao nebitno sto ima stop ako obojica stoje onda se kao gleda ko se kako kreće

Dogovor je bio da će na osiguranje ici kasnije jer se drugom vozaču žurilo i nije imao vremena ispunjavat europsko niti cekat policiju. 

7C968D69-5B23-4C7F-8FA9-E7C621CD97A0.png

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ti rasčlanim drotovu poruku. Znači ceste mogu biti ili s prednosti prolaska ili bez prednosti prolaska. Jedne se označavaju obrnutim trokutom, a ceste s prednosti s kvadratom pod kutem. Još postoji i taj STOP znak koji označava identičnu cestu kao i obrnuti trokut, ali s tim na umu da zbog nepreglednosti se trebaš zaustaviti. Što znači da ceste označene s trokutom i stopom su ceste istog prava prolaska, stoga vozilo koje sa STOPA ide ravno ima veće pravo od vozila tvoga bratića koji je s trokuta išao lijevo. Jer prometna pravila jasno kažu da na cestama istog prava prolaska vozilo koje zadržava smjer ide prije vozila koje skreće ulijevo. Jedino što bi u ovoj priči bilo diskutabilno je da se suprotno vozilo nije zaustavilo nego da je odma ušlo u raskrižje, ali mislim da je na tu temu drot13 pametniji od mene. Moj savjet je nek ti se bratić dogovori prije nego dobije kaznu od 5000kn i 2 mjeseca zabrane upravljanja kategorijom B zbog oduzimanja prava prednosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija