Jump to content
Nino83

Etaziranje i raspodjela stanova

Preporučene objave

Postovani,

Molio bi samo jedan savjet. Nakon dogovora sa mojim bratom, te sa susjedom i njegovim bratom dogovorili smo se da svi zajedno sudjelujemo u trosku izgradnje zgrade sa cetiri stana koja bi na kraju pripala svaki svome. Da li trebamo navesti prije pocetka gradnje da smo svi cetiri investitori ili da bude samo jedan investitor i  cekamo kraj gradnje te njezino etaziranje pa se ostali upisu kao vlasnici? 

Pitam iz razloga da nebi dolazilo do kupoprodaje stanova pa da zbog toga placamo porez, posto bi svi sudjelovali financijski u projektu. Koji bi bio bolji nacin izvedbe? 

Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sva četvorica jer je investitor pravna ili fizička osoba u čije se ime gradi građevina. Vjerovatno će vam trebati i ugovor kojim ćete regulirati sva pitanja oko sudjelovanja u financiranju i raspodjele vlasništva nekretnine za što vbi vam trebala pomoć odvjetnika.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Glavnim projektom odnosno građevinskom dozvolom te kasnije uporabnom, bi trebalo predvidjeti da je zgrada izgrađena sukladno planu posebnih dijelova nekretnine, odnosno da ti dijelovi/stanovi predstavljaju samostalnu uporabnu cjelinu. Nakon ishođenja takve uporabne dozvole iz koje su razvidni posebni dijelovi, bilo bi potrebno sklopiti "međuvlasnički ugovor" te bi se sva četvorica upisali kao vlasnici posebnog dijela nekretnine. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×