Jump to content

Ispis iz komore


Martix

Preporučene objave

Pozdrav.

Imam pitanje u vezi ispisa iz komore fizioterapeuta. 

Supruga je zatražila ispis iz komore fizioterapeuta no zahtjev je odbijen prema članku 73. stavku 2. Zakona o općem upravnom postupku. Problem je što nije plaćena članarina iz prethodnih godina. 

Supruga nije ni bila obavezna platiti članarinu jer je bila nezaposlena no nije svake godine komori  prijavljivala nezaposlenost jer nije ni znala da mora. U komori tvrde da se dokaz o nezaposlenosti ne može retrogradno poslati za prethodne godine. Isto tako prema statutu komore ukoliko je osoba nezaposlena ali nije prijavljena na burzu svjejedno mora platiti članarinu. 

Zanima me koliko je to sve u skaldu sa zakonima. Dakle plaćanje članarine usprkos nezaposlenosti i odbijen zahtjev za ispisom?

Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U skladu je sa zakonima. Radi se odluci skupštine HKF-a. Zahtjev za oslobađanje od plaćanja članarine podnosi se za svaku godinu zasebno i to u roku od 01. do 31. siječnja tekuće godine za prethodnu kalendarsku godinu. Uz ovaj zahtjev potrebno je dostaviti dokaz da osoba ne ostvaruju nikakva novčana primanja i da je nezaposlena, a da je uredno prijavljena na Zavodu za zapošljavanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija