Jump to content
Martix

Ispis iz komore

Preporučene objave

Pozdrav.

Imam pitanje u vezi ispisa iz komore fizioterapeuta. 

Supruga je zatražila ispis iz komore fizioterapeuta no zahtjev je odbijen prema članku 73. stavku 2. Zakona o općem upravnom postupku. Problem je što nije plaćena članarina iz prethodnih godina. 

Supruga nije ni bila obavezna platiti članarinu jer je bila nezaposlena no nije svake godine komori  prijavljivala nezaposlenost jer nije ni znala da mora. U komori tvrde da se dokaz o nezaposlenosti ne može retrogradno poslati za prethodne godine. Isto tako prema statutu komore ukoliko je osoba nezaposlena ali nije prijavljena na burzu svjejedno mora platiti članarinu. 

Zanima me koliko je to sve u skaldu sa zakonima. Dakle plaćanje članarine usprkos nezaposlenosti i odbijen zahtjev za ispisom?

Hvala.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

U skladu je sa zakonima. Radi se odluci skupštine HKF-a. Zahtjev za oslobađanje od plaćanja članarine podnosi se za svaku godinu zasebno i to u roku od 01. do 31. siječnja tekuće godine za prethodnu kalendarsku godinu. Uz ovaj zahtjev potrebno je dostaviti dokaz da osoba ne ostvaruju nikakva novčana primanja i da je nezaposlena, a da je uredno prijavljena na Zavodu za zapošljavanje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×