Jump to content
Optimisticna99

Izračun duga

Preporučene objave

Poštovani, želim izračunati koliko je točno otac dužan za godine neplaćanja alimentacije, našla sam kalkulator na ovoj stranici, ali imam par nedoumica. Naime, po presudi je duzan placati alimentaciju zadnjih 6 i pol godina, sto nije samovoljno cinio, osim jednom. Ukupno 3 puta mu je ovršena placa otkad sam prije 3 godine podnijela zahtjev za ovrsnu naplatu. Radi se sveukupno o iznosu oko 2000 kn. Nije mi jasno za koje mjesece cu upisati u kalkulator te uplate, npr ako mu je s place ovrseno 500 kn u lipnju 2019. Je li to u kalkulatoru prikazuje da je on tog lipnja uplatio 500 kn, ili je to samo naplata kamata za neplaćanje zaostatke iz 2013? 

Ono sto me najvise zanima je vezano za privremeno uzdržavanje. Naime primala sam 3 godine privremeno uzdržavanje oko 450 kn mjesečno, i vise nikad nemam pravo na to. E sad, sto se te 3 godine tice, jeli onda otac nema vise duga prema meni djetetu za te 3 godine dok je drzava placa la, ili je on i dalje duzan polovicu alimentacije za to razdoblje (jer je drzava placala 450,a alimentacija je 900)? Taj mi dio nije jasan, treba li on platiti meni po 450 kn duga za svaki mjesec te 3 godine s kamatama jer sam od drzave dobivala samo pola. Znam da bi ga czss trebao teretiti za dugovanje njima, ali ne znam sto je s dugovanjem meni tj djetetu. Nadam se da ce mi netko moci pomoci savjetima da si to izracunam. Otac je navodno poceo raditi, pa me zanima koliko cemo dobivati i koliko dugo. 

Zadnje pitanje:recimo da ce doticnog poslodavac prijaviti na minimalca 3000 kn, koliko ce sjedati meni na racun? Prva sam na redu za ovrsavanje place, tj pretpostavljam da ce sve sto se ovrsi s place ici za dijete 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Od oca možete potraživati samo 450,00 kn za mjesece kad ste imali privremeno uzdržavanje. Međutim, ako mu stojite u redoslijedu na FINI, ne morate se zamarati obračunom, svu kamatu i glavnicu obračunava FINA i ona zaustavlja naplatu kad se u cijelosti sve naplatilo. Trebali biste dobivati tri četvrtine njegove neto plaće mjesečno, ako ja dobro čitam zakon, a najmanje pola njegove neto plaće.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Optimisticna99 je napisao:

recimo da ce doticnog poslodavac prijaviti na minimalca 3000 kn

Postoji i drugi predmeti ovrhe kao što su pokretnine i auto, tako da se namirenje duga može pokušati i preko njih.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×