Jump to content
lorna45

Rad dvokratno

Preporučene objave

Radim u državnoj zdravstvenoj ustanovi niz godina, ugovor na neodređeno.. Predloženo mi je dvokratno radno vrijeme na više lokacija. Ne odgovara mi jer imam 2 god dijete koje nije primljeno u jaslice i radom u suprotnim smjenama suprug i ja "pokrivamo" čuvanje djeteta. Znam da u kolektivnom ugovoru piše da u zdravstvu nema rada dvokratno, nemam trenutno svoj ugovor na uvid. Da li me poslodavac može natjerati na neki način da radim na taj način?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Upravo tako, prema Kolektivnom ugovoru u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja nema dvokratnog radnog vremena. Međutim, Kolektivni ugovor predviđa da se za poslove koji se obavljaju u smjenskom radu ili za poslove koji zahtijevaju drugačiji raspored radnog vremena može raditi iznimka, a koja mora biti kao takva regulirana pravilnikom o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama kojega donosi ministar. Tako da uvidom u ovaj pravilnik možete vidjeti, da li se to odnosi na Vašu vrstu posla, ukoliko je, tada ste dužni postupati po nalogu poslodavca.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na pojašnjenju. Pogledala sam navedeni pravilnik i tamo se ne spominju ljekarničke ustanove. Uvijek se mogu obratiti komori i odvjetniku za slučaj da se bude opet poteglo to pitanje. Iskreno nisam čula da netko radi dvokratno kao zdravstveni djelatnik visoke stručne spreme, a niti srednje stručne spreme, u ljekarničkoj ustanovi.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×