Jump to content

Povrat poreza za vrata,gume...


anonimno

Preporučene objave

Poštovani stručnjaci, budući nemam saznanja i ne sjećam se obrasca porezne prijave koju sam jednom pročitao, molim da mi odgovorite na pitanje: može li se dobiti ovrat poreza ako si kupio gume za auto,sobna vrata u stanu,hladnjak obični, šparet obični za kuhanje,pločice,vodokotlić...i slično.Možda ovo stručnjacima zvuči smiješno, no meni malom čovjeku bi to pomoglo.Za zube znam, čuo sam da dobiješ račun i imaš pravo, no za ove sistnice ne znam (iako baš fin.izdaci za ovu godinu nisu bile sitnice oko 20.000 kn na osobni dohodak od 4200 i ženinu mirovinu 1400 tri člana obitelji - kćer na burzi 2 god.)

Zahvaljujem na svakom odgovoru i sve pohvale LEGALISU, stalno vas čitam jer sam Željko - znatiželjko. :bonk: :klanjam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani,

 

Poreznu olakšicu po podnošenju porezne prijave moguće je ostvariti po osnovi investicijskog održavanja radi poboljšanja uvjeta stanovanja u kući ili stanu financiranim vlastitim sredstvima ili kreditom.Uzimaju se u obzir sva ulaganja u postojeći stambeni prostor u vlasništvu poreznog obveznika ili njegovog bračnog druga koja su obavljena u poreznom razdoblju (tijekom 2006. godine). Pri tome se uzimaju sljedeći izdaci za održavanje : instalacije za grijanje (peći, bojleri i radijatori), hlađenje (klima uređaji), vodovodne, električne i plinske instalacije), podovi, stolarija, higijensko-sanitarni čvor (umivaonik, kada) te priključak na infrastrukturu. Investicijskim održavanjem ne smatra se opremanje stambenog prostora (štednjak, frižider, itd).

Dakle, poreznoj prjiavi možete priložiti izvorne račune +R1 račun za zamjenu vratiju i pločica što spada u poreznu olakšicu, kao i računi za obavljene radove, ako ih imate, pa po toj osnovi možete očekivati povrat poreza . Moram vas upozoriti da u poreznoj prijavi trebate iskazati ukupno ostvareni dohodak tijekom poreznog razdoblja, što znači dohodak (plaća) kao i bilo koji drugi dohodak od samostalnog rada, iznajmljivanja, itd. te da porezna olakšica po toj osnovi, uplati dobrovoljnog osiguranja i zdravstvenih usluga ne može biti veća od 12.000,00 kn. Dakle, ukoliko želite ostvariti povrat poreza, poreznoj prijave prilažete navedene račune, obrazac IP tj. PK karticu koju dobivate od vašeg poslodavca ili ako ih je više bilo tijekom godine, vlasnički list-Vaš ili supruge,(ako je vlasnik supruga, onda Vam treba još i Vjenčani list, preslik Vaše osobne iskaznice i Izjava da ste stalno nastanjeni na toj adresi), potvrdu o prebivalištu na danoj adresi gdje su učinjeni radovi, uz uobičajene dokaze za djecu (rodni listovi) ili za uzdržavane članove obitelji, ako ih imate.

Nadam se da će biti dovoljno. Pozdrav, Vida

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Devedesetih smo kupili stan u ""društvenom vlasništvu", ugovor o prodaji predali u knjigu položenih uguvora. Prošle godine renovirali smo stan pa bi tražili povrat poreza.

PITANJE: u koju ustanovu nam je ići tražiti vlasnički list za stan??????

Ako je stan u vlasništvu mene i supruga (pola-pola), a povrat poreza tražit ću na svoje ime, trebam li priložiti i vjenčani list???

Vlasništvo nad parcelom na kojem je zgrada još nismo riješili (u toku je). Može li to utjecati na cijeli proces??

 

:misli::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija