Jump to content

Doživotno uzdržavanje


belanina

Preporučene objave

Molim pomoć..Situacija je sljedeća. Moja supruga je s svojom bakom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju. Nakon bakine smrti kuća i imanje pripasti će mojoj supruzi. Baka se je zbog lošijeg zdravlja preselila roditeljima moje supruge. Supruga i ja plaćamo režije, brinemo za baku i održavamo imanje. Imanje godinama nije bilo održavano te smo supruga i ja odlučili urediti imanje. Srušili smo tri narušena drvena objekta, poravnali dvorište, uklonili šikaru te krenuli s uređenjem kuće. Ta ista baka ima unuka, koji nema doticaja s bakom. Neki dan je prolazio pored imanja i vidio kako su narušene zgrade uklonjene i sada prijeti privatnom tužbom iz jednostavno rečeno zavisti, ljubomore zbog potpisanog ugovora o uzdržavanju između moje supruge i bake. Imanje je bilo zapušteno i susjedi su se žalili te smo supruga i ja krenuli u uređenje iako je pravno baka još uvijek vlasnik. Baka zna da smo krenuli s uređenjem kuće  međutim ima preko 90 godina i ne pamti dobro te ne znam ako dođe do tužbe da će se sjetiti da smo joj rekli da uređujemo imanje. Ima li unuk ikakav pravni oslonac za tužbu? Unuk tvrdi da su ti narušeni drveni objekti bili vrijedni i da ima pravo na novčanu odštetu. Napominjem baka je 1/1 vlasnik i supruga je uvedena kao skrbnik i jedini nasljednik. 

Unaprijed hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , belanina je napisao:

Ima li unuk ikakav pravni oslonac za tužbu?

Nema, ovo iz jednostavnog razloga što nije aktivno legitimiran na podnošenje tužbe, no ukoliko bi doista krenuo sa postupkom, sud neće iz navedenog razloga rješenjem odbaciti tužbu ali će po okončanju postupka presudom odbiti tužbeni zahtjev kao neosnovan. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija