Jump to content

Izgradnja/renoviranje/uređivanje groba


sophie7

Preporučene objave

Planiram dati izgraditi grob ( kao i renovirati i preurediti jedan postojeći ). Neki izvođači me traže da unaprijed uplatim cijeli iznos, neki su obrtnici, neki imaju j.d.d.o.
Imate kakve savjete u vezi razlike između jednih i drugih pri sklapanju ugovora?
I, koju dokumentaciju da tražim?
Osim ugovora o izvođenju radova ( koji, naravno, uključuje i odredbe o itklanjanju radova itd. ) računa ( tj.predračuna ako plaćam unaprijed, pa kasnije računa; iako bih ja rađe avansno plaćanje, tipa pola unaprijed, a pola nakon završetka radova...što nitko od ovih koji se nude neće; )garancije... ima li još nešto što bih trebala tražiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo koji poslovni oblik je za Vas dobar, bitno je da je majstor registrirani obrtnik ili trgovačko društvo. Ono što Vi predlažete je povoljnije za Vas - da ne platite sve unaprijed, tako da imate sigurnost glede dobrog obavljanja posla. Predlažem da trošak materijala platite unaprijed, a ruke po završetku posla. Također, pisano ili nacrtano dajte majstoru da ima ono što želite, kako oko toga što ste naručili ne bi bilo dileme. Bitno je i da je majstor voljan izvršiti popravke sukladno Vašim željama, ako to možete uglaviti u ugovor, kao i rokovi izvršenja radova, kako ne biste čekali do unedogled, no sve je to zapravo rezultat pojedinačnog pregovaranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija