Jump to content
sophie7

Izgradnja/renoviranje/uređivanje groba

Preporučene objave

Planiram dati izgraditi grob ( kao i renovirati i preurediti jedan postojeći ). Neki izvođači me traže da unaprijed uplatim cijeli iznos, neki su obrtnici, neki imaju j.d.d.o.
Imate kakve savjete u vezi razlike između jednih i drugih pri sklapanju ugovora?
I, koju dokumentaciju da tražim?
Osim ugovora o izvođenju radova ( koji, naravno, uključuje i odredbe o itklanjanju radova itd. ) računa ( tj.predračuna ako plaćam unaprijed, pa kasnije računa; iako bih ja rađe avansno plaćanje, tipa pola unaprijed, a pola nakon završetka radova...što nitko od ovih koji se nude neće; )garancije... ima li još nešto što bih trebala tražiti?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bilo koji poslovni oblik je za Vas dobar, bitno je da je majstor registrirani obrtnik ili trgovačko društvo. Ono što Vi predlažete je povoljnije za Vas - da ne platite sve unaprijed, tako da imate sigurnost glede dobrog obavljanja posla. Predlažem da trošak materijala platite unaprijed, a ruke po završetku posla. Također, pisano ili nacrtano dajte majstoru da ima ono što želite, kako oko toga što ste naručili ne bi bilo dileme. Bitno je i da je majstor voljan izvršiti popravke sukladno Vašim željama, ako to možete uglaviti u ugovor, kao i rokovi izvršenja radova, kako ne biste čekali do unedogled, no sve je to zapravo rezultat pojedinačnog pregovaranja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×