Jump to content
Sign in to follow this  
Pbb93

Krivotvorenje isprava

Preporučene objave

Pozdrav svima! Uhvacen sam prilikom kontrole na granicnom prelazu na izlazu iz HR sa registarskim plocicama od drugog auta. Auto je kupljen u sloveniji i stavio sam table od identicnog auta i prometnu dozvolu (BIH) ciji sam ujedno i drzavljanin. Plocice sam "posudio" od prijatelja dakle bez njegovog znanja. Auto mi je privremeno oduzeto kao i registarske plocice i prometna dozvola sa zelenom kartom i polisom. Platio sam kaznu 2000 kuna na licu mjesta 1000kn, i 5000kn odnosno 2/3 u roku od 8 dana. Uz to sam dobio krivicni postupak Krivotvorenje isprava. Zanima me sad sta ce tu biti od svega toga, inace drzavljanin sam BIH. Plocice sto su nadjene na autu su regularne u BIH. Nikad nisam imao problema sa zakonom. Da li ce auto biti vraceno zajedno sa prometnom dozvolom i kakva mene kazna ceka?

P.s. sve sam to uradio da ustedim troskove prevoza od nekih 250e.....

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

A ipak ce znaci prometna i plocice BIH biti vracene. Za auto sam ubjedjen jer posjedujem svu dokumentaciju. Zna li se kada se postupak zavrsava jer stvar je jasna ko dan, priznao pokajao se, nikad nisam prije bio kaznjavan u HR. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Pozdrav.dobio sam.presudu. uslovna kazna i moram platiti sudske troskove,ali nigdje ne pise sta se desava sa oduzetim predmetima.sta treba da radim po tom pitanju,tj da vratim nazad?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×