Jump to content

Pravo služnosti


Davorzg

Preporučene objave

Zanima me za šta se skllapA služnost. Pravo prolaza i provoza nekom građevinskom česticom.

Da li se može recimo služnost dobiti od vlasnika parcele da mi samo dio njegove parcele služi kao prostor za parkiranje vozila?

Da li ce to prihvatiti nadležne službe u svrhu zadovoljenja parkirnih mjesta odredenih Gupom jer bez toga nemam dovoljno prostora za parkiranje na svojoj parceli

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakonom je rečeno da je prometna povrsina povrsina javne namjene, površina u vlasnistvu investitora ili povrsina na kojoj je osnovano pravo sluznosti provoza i prolaza do građevinske čestice.

Posto nisam iz Zagreba mene zanima da li mogu sklopiti služnost sa vlasnikom susjedne parcele da mi ustupi mali komadić terena kako bi se vozilo ispred zgrade imalo mogućnost okrenuti odnosno dovoljan manipulativni prostor jer bez toga ne mogu zadovoljiti uvjet JPT koje kaže da mora postojati manipulacijski prostor za okret vozila. Dakle parkirno mjesto sam zadovoljio ali mi treba mali komadic terena susjedne parcele za okretanje vozila. Vlasnik ne želi prodati ali je suglasan dati služnost pa me zanima moze li se to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija