Jump to content

Podatci za upis u klub


gesaugen

Preporučene objave

Želio bih upisati dijete u odbojkaški klub Dinamo. Za upis sam dobio papire na kojima im moram dati sve svoje podatke i podatke svojeg djeteta. Ponajviše me muči davanje OIB-a te odredbe ugovora u kojima, citiram "dozvoljavam Hrv. odbojkaškom savezu korištenje mojih podataka; (odvojeno je tako točka-zarezom) te da ih prikuplja i obrađuje u svrhu objavljivanja na web stranicama, iskaznicama, licencama, razmjeni podataka s drugim subjektima te za uvođenje u registar podataka o igračima; za potrebe komunikacije; u marketinške svrhe povezane s aktivnostima HOS-a... i to: OIB (djeteta), OIB (moj), državljanstvo, kopija osobne/putovnice/izvadka iz matice rođenih... (i ostale podatke tipa ime i prezime, adresa)

Donekle bih razumio da traže samo djetetov OIB no ne razumijem zašto traže i moj te zašto su odijelili točka zarezom da im dozvoljavam korištenje mojih podataka, te da im dozvoljavam razmjenu podataka s drugim subjektima gdje se uopće ne vidi za što planiraju koristiti moje podatke niti koji bi to drugi subjekti bili. Prema ovome ispada da mogu u moje ime raditi što god žele?

 

uređeno: od gesaugen
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stupanjem Opce uredbe o zastiti podataka imas pravo znati na koji nacin se tvoji osobni podaci razmjenjuju i s kime, ovakva formulacija "s drugim subjektima" je nedovoljna. Svaka privatna i pravna osoba koja obradjuje podatke mora voditi tzv. "registar registara" (poglavlje IV, clanak 30 OUZP) i u svakom trenutku znati gdje i na koji nacin se podaci obradjuju, cesto se radi o tzv. informacijskim uslugama "u oblaku" gdje se osobni podaci prenose trecoj strani, izvrsitelju obrade. U takvim slucajevima mora postojati ugovo sa izvrsiteljem (poglavlje IV, clanak 28 OUZP). Pitaj u klubu tko su ti "drugi subjekti".

U tvoje ime ne mogu raditi ono sto zele, samo ono na sto si dao pristanak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija