Jump to content
Sign in to follow this  
gesaugen

Podatci za upis u klub

Preporučene objave

Želio bih upisati dijete u odbojkaški klub Dinamo. Za upis sam dobio papire na kojima im moram dati sve svoje podatke i podatke svojeg djeteta. Ponajviše me muči davanje OIB-a te odredbe ugovora u kojima, citiram "dozvoljavam Hrv. odbojkaškom savezu korištenje mojih podataka; (odvojeno je tako točka-zarezom) te da ih prikuplja i obrađuje u svrhu objavljivanja na web stranicama, iskaznicama, licencama, razmjeni podataka s drugim subjektima te za uvođenje u registar podataka o igračima; za potrebe komunikacije; u marketinške svrhe povezane s aktivnostima HOS-a... i to: OIB (djeteta), OIB (moj), državljanstvo, kopija osobne/putovnice/izvadka iz matice rođenih... (i ostale podatke tipa ime i prezime, adresa)

Donekle bih razumio da traže samo djetetov OIB no ne razumijem zašto traže i moj te zašto su odijelili točka zarezom da im dozvoljavam korištenje mojih podataka, te da im dozvoljavam razmjenu podataka s drugim subjektima gdje se uopće ne vidi za što planiraju koristiti moje podatke niti koji bi to drugi subjekti bili. Prema ovome ispada da mogu u moje ime raditi što god žele?

 

Uređeno od gesaugen

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Stupanjem Opce uredbe o zastiti podataka imas pravo znati na koji nacin se tvoji osobni podaci razmjenjuju i s kime, ovakva formulacija "s drugim subjektima" je nedovoljna. Svaka privatna i pravna osoba koja obradjuje podatke mora voditi tzv. "registar registara" (poglavlje IV, clanak 30 OUZP) i u svakom trenutku znati gdje i na koji nacin se podaci obradjuju, cesto se radi o tzv. informacijskim uslugama "u oblaku" gdje se osobni podaci prenose trecoj strani, izvrsitelju obrade. U takvim slucajevima mora postojati ugovo sa izvrsiteljem (poglavlje IV, clanak 28 OUZP). Pitaj u klubu tko su ti "drugi subjekti".

U tvoje ime ne mogu raditi ono sto zele, samo ono na sto si dao pristanak.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×