Jump to content
gesaugen

Maltretiranje od bivše supruge, zloupotreba službi

Preporučene objave

Bivša supruga koristi situacije vezane za našu kćer kako bi me maltretirala i ne znam kako se obraniti od takvog ponašanja. Kćer ima boravište kod nje i žive na suprotnom kraju grada od mene. Ja imam viđanje uto i čet od 16:30-21h te svaki drugi vikend.

Situacija oko koje je sada eskaliralo je vođenje kćeri kod doktora zbog spaljivanja bradavice. Termin pregleda je određen za petak kada je kćer sa bivšom i to u radno vrijeme (12h) no bivša je odlučila samoinicijativno da ja moram voditi malu na spaljivanje. Ja sam joj rekao da ne mogu s posla te da nije niti moj dan za viđanje.

Na stranu to što je njoj s posla to blizu (radi na trgu bJJ), da može s posla (radi u drž. upravi), da joj joj bolnica u kvartu (Vinogradska, ona je na Britancu), ona je samoinicijativno obavijestila školu da ću ja doći po kćer te je obavijestila i CZSS te policiju da ju maltretiram prihički jer ne želim odraditi obaveze definirane razvodom.

Što da radim?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svaki roditelj kad su djeca kod njega samostalno izvršava roditeljske obveze, to proizlazi iz čl. 110. ObZ

Samostalnost roditelja pri donošenju odluka u vezi s djetetom

Članak 110.

(1) Roditelji, bez obzira na to ostvaruju li roditeljsku skrb zajednički ili samostalno, imaju pravo samostalno donositi svakodnevne odluke u vezi s djetetom za vrijeme kad se dijete nalazi kod jednoga od njih.

(2) Roditelji su dužni međusobno poštovati roditeljsku samostalnost u donošenju odluka iz stavka 1. ovoga članka i roditeljski autoritet u vrijeme kad se dijete nalazi kod drugog roditelja.

(3) U hitnim slučajevima, kad prijeti neposredna opasnost za dijete, svaki od roditelja ima pravo, bez suglasnosti drugog roditelja donijeti odluke o poduzimanju nužnih radnji u skladu s djetetovom dobrobiti i o tome u najkraćem mogućem roku obavijestiti drugog roditelja.

(4) Svakodnevne odluke iz stavka 1. ovoga članka može donositi i drugi član obitelji koji stanuje s djetetom uz pristanak roditelja.

(5) Odluke o poduzimanju nužnih radnji iz stavka 3. ovoga članka može donijeti i drugi član obitelji koji stanuje s djetetom odnosno odgovorna osoba u odgojno-obrazovnoj ustanovi koju dijete pohađa u slučaju da neposredna opasnost nastupi za vrijeme boravka u njoj.

Po mom mišljenju, to se proteže i na izvršavanje roditeljskih obveza. No ako ćete ipak odvesti dijete na spaljivanje bradavica, tada si upišite jedan bod, prijavite to centru za socijalnu skrb i razmotrite da to bude jedan dokaz da bi dijete ubuduće živjelo s Vama, ako to bude želja Vama ili djetetu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×