Jump to content

Problem sa susjedom i pristupnim putem


drmrgood

Preporučene objave

Poštovanje!

Imamo situaciju da jedna čestica ima dva suvlasnika - moj otac i moj stric. Na čestici se nalaze dvije obiteljske kuće - naša i stričeva. Čekamo legalizaciju oba objekta te namjeravamo napraviti cijepanje čestice tj. razvrgnuće zajednice. Stric je godinama prolazio posred našeg dvorišta međutim u zadnje vrijeme nakon zahlađenja odnosa sa njim i njegovim dijelom obitelji on traži pješački prilaz do svoje buduće čestice. Mi smo mu voljni dati taj prilaz međutim javlja se problem sa zajedničkim susjedom koji ne želi da diramo zajednički zid na međi. Naša namjera nije da rušimo zid već da srušimo dio našeg zida i uz zajednički zid na međi napravimo taj pristupni put.

situacija.thumb.jpg.76c3473276997fc7e5bc3fd22b1b0943.jpg

Žuto - naša čestica

Plavo - buduća stričeva čestica sa njegovom kućom

Zeleno - planirani pješački put

Crveno - naš zid uz cestu

Bijelo - čestica od susjeda koji ne želi da mi radimo taj put.

Naš plan je da se naš zid uz cestu sruši u širini cca 2 metra i tu se napravi otvor kojim će stric ići do svoje čestice. Međutim, naša čestica(žuto) je 2 metra viša od susjedove(bijelo) te bi se nakon što se sruši dio našeg zida(zeleni dio u nastavku crvene linije) trebalo raditi iskop i to uz zid koji se nalazi na međi(zeleno). Prilikom tog iskopa nemoguće je ne oštetiti postojeći zid na međi pa se susjed ne slaže s tim jer tvrdi da ćemo prilikom radova oštetiti zid i on ne dozvoljava nikakve radove.
Da li je zakonski moguće napraviti taj iskop na način da se eventualno mi obavežemo da ćemo sve vratiti u postojeće stanje i čak i pojačati njegov zid(pošto više neće biti spojen na kutu sa našim zidom a nije baš najbolje sazidan)?

uređeno: od drmrgood
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija