Jump to content

podjeljeno skrbništvo


Đurosvizac

Preporučene objave

Poštovani,

odlukom  2011 smo razvedeni i dva sina su na skrb dodijeljena majci.

2016.g. privremenom mjerom stariji sin ( 14 g.)  i 2019 ( 17.g.) pravomočnom sudskom presudom određeno je da stariji sin živi kod oca-mene.

Privremena mjera je odredila puno skrbništvo za sva važnija pitanja ( prebivalište, osobna iskaznica i dr.) te je određeno da majka viđa sina jednom na 1,5h u Zagrebu svaki drugi petak. 1.g. nije dolazila na susrete i plaća uzdržavanje 800,00 kn mjesečno.

Pravomočna presuda je definirala svaki drugi petak po 1,5sati u Zagrebu za majku i starijeg sina i svaku četvrtu da on ide u drugi grad isto po 1,5 stati i plaćanje 800,00kn i za bitna pitanja trebamo pitati i majku.

Po presudi 2011 meni je određeno da plaćam 1700 kn za svakog sina.Oba dječaka su živjela kod mene dok mlađeg nisu nasilno isčupali iz vrtića u 2013.g., kada je pokrenula kazneni postupka da nezakonito zadržavam djecu i da ne plaćam alimentaciju za mlađeg sina 1700kn mjesčno.

ODO je pokrenulo po optužnici kazneni postupka i uvjetno me osudilo, dijeca i dalje kod mene i po drugoj me osudilo bezuvjetno ali je ŽS zamijenio za rad za opće dobro i treći puta je podiglo optužnicu za isto djelo iako sam u međuvremenu dobio skrbništvo za starijeg sina jer je jedna od satavnica da protupravno zadržavam starijeg sina i da ne plaćam alimemtaciju za mlađeg sina.

Pokrenula je 5 ovrha za naplatu alimentacije, 5 ovrha za oduzimanje djece u ovrhama ( niti jedna joj nije uspjela) i pokrenula je privremenu mjeru kod CSS i dobila privremeno uzdržavanje koje je ukinuto jer plaćam od 2016 do danas uredno iznos uzdržavanja po privremenoj mjeri koji mogu plaćati obzirom na primanja.

Pokrenuo sam postupak smanjenja uzdržavanja po privremenoj mjeri u mogučnostima i obzirom na činjenicu da ona za starijeg sina od 2010.g. nije platila niti lipe.

Moje je pitanje u ovim okolnostima dali je realno da ja sa primanjima u prosjeku 3500-4000 kn u unajmljenom stanu plaćam 1700kn po djetetu a da ona po presudi plaća i to tek od 2016 g po 800kn mjesečno a ima plaću 9000kn, a da za period od 2010 do 2016 nije platila niti lipe za starijeg sina a za mlađeg također ništa dok ga nisu uzeli 2013 nasilno k sebi?

 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija