Jump to content

Naplata odvoza smeća bez izdanog rješenja


Grabarić Imbra

Preporučene objave

Običnom pošiljkom zaprimio sam opomenu pred ovrhu poslanu od ZG Holdinga (Podružnica Čistoća), za "dug" radi neplaćanja odvoza smeća. 
Nakon provedene legalizacije objekta, Podružnica Čistoća počela je za isti slati račune za odvoz smeća, bez da su prije toga izdali rješenje. Uveli su nas u sustav, ali ne znamo temeljem čega su računi izdavani. Računi nisu plaćani i sada su poslali opomenu za ukupno dugovanje od 2014. godine do danas (glavnica+ kamate).
Na koji način postupiti? Postoji li ikakva obveza plaćanja računa ovakve vrste prije izdavanja rješenja u kojem bi se točno specificiralo obračunati iznos i temeljem čega je izračunat. Isto tako, na izdano rješenje postoji pravo žalbe što je neizdavanjem onemogućeno.    
Hvala.      
 
 
uređeno: od Grabarić Imbra
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opomeni prigovorite na način da je u zastari sve osim prethodne godine, jer je usluga za 2014. godinu trebala biti izvršena 2014. godine, a za čistoću je jednogodišnji zastarni rok (čl. 232. ZOO). Za čistoću nije potrebno rješenje, vidite opće uvjete poslovanja s korisnicima, samim vlasništvom nekretnine u ZG postajete korisnik te javne usluge.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija