Jump to content

Premještaj u okviru državne službe


petar33

Preporučene objave

Poštovani,

Javila sam se na radno mjestu u drugo Ministrastvo te su me isti i primili. Poslan je zahtjev od tog Ministarstva na moje sadašnje radno mjesto, no međutim isti ne žele potpisati sporazum o prelasku.

Šta da radim, šefica na radnom mjestu me ne želi primiti na razgovor, ne da da joj objasnim sve probleme i razloge mog zahtjeva za prelazak.

Isfrusrirana sam i tužna, da se netko tako može igrati sa tuđim sudbinama. Molim Vas za bilo kakav savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ću ti dati savjet koji je....a ono....uglavnom, znam kako ti je, i sama sam bila u toj situaciji i mislim da ću biti opet. Ovako, zakonski, ako te netko ne pušta ne možeš ništa osim privatno ga tužiti. Nema obvezu "pustiti" te, odnosno pristati na premještaj. Ja otkad to znam radim to da sakupljam "dokaze" o, u najmanju ruku, nepravilnostima koje rade nadređeni i drugi kolege. Za zlu ne trebalo, ako budem morala "pregovarati" ako mi se nešto ne dozvoli. Pretpostavljam da si me razumjela. Ako to ne želiš ili nemaš (još) takvo "oružje", ono što bi ja napravila je da pokažeš upornost (na istu "foru" sam ja nedavno utjerala novce od bivšeg Ministarstva na račun putnih i slično, a što mi u vrijeme za koje ih teretim nisu htjeli isplatiti jer "nemam pravo na to"). Jednostavno sam upućivala milijardu pisama sa dokazom da imam, i dobila te novce nakon dvije godine. Tako da, sad sve ovisi jesi li spremna boriti se i koliko. I da li su te ovi drugi spremni čekati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

        Hvala na odgovoru, jasno mi je skoro sve, mislila sam se pozvati na čl. zakona 79 zakona o drž. službenicima , gdje kaže da se državni službenik može premjestiti na vlastiti zahtjev na drugo radno mjesto samo ako je popunjavanje propisano planom. Nigdje se ne spominje suglasnost???????

        Nisam sigurna kako to tumačiti.??Što je najgore postoji mogučost da mi propadne bolji posao, uvjeti i financije.

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu baš sad tražiti gdje piše za suglasnost - ali piše, sigurno. Da se "čelnici obaju tijela trebaju složiti oko premještaja". Dakle, i ovaj od kojeg odlaziš i onaj kamo dolaziš. E sad, dobro pazi tko je taj "čelnik". Jesi sigurna da je to tvoja šefica, a ne njen šef? U mojem slučaju se radilo o premještaju unutar istog ministarstva, na isti posao, ali drugi grad. I nije odlučivao moj šef, nego njegov nadređeni, odn.odlučuje najviše pozicionirana osoba. U tvom slučaju - to uopće nije tvoja šefica! Nego ministar. Piši ljudskim potencijalima u središnjicu u Zg i navedi na neka ide i na pažnju ministru ovo sve za premještaj. Možda će tvoju šeficu oni zvati da je pitaju što misli o tome, ali nije ona ta koja donosi odluku. Pošalji to što imaš od drugog ministarstva skenirano u e-mailu sa službenog e-maila i navedi da ćeš isto poslati i poštom (preporučeno sa povratnicom), ali da šalješ e-mailom prvo jer trebaš odgovor u roku x dana!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , petar33 je napisao:

Da, jasno mi je ali kakvo je onda tumačenje čl. 79, premještaj na zahtjev službenika???

Prema čl. 78. Zakona o državnim službenicima, ako je premještaj po potrebama službe onda Vam je potreban pisani sporazum čelnika tijela. A prema čl. 79. istog zakona, ako je premještaj na zahtjev službenika, onda je potrebno da je popunjavanje tog radnog mjesta predviđeno planom ili ako nije predviđeno planom, onda je potrebno da postoji opravdani zdravstveni ili obiteljski razlog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

           Predala sam svoje dokumente i životopis početkom godine sa nadom da će se iskazati potreba za djelatnicima. Sredinom 9. mj su me zvali da imaju potrebu za istima te me zvali na razgovor. Poslije obavljenog razgovora su mi rekli da sam primljena na to radno mjesto. I onda nastaju komplikacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, petar33 je napisao:

Predala sam svoje dokumente i životopis početkom godine sa nadom da će se iskazati potreba za djelatnicima.

Tada je u pitanju čl. 78. Zakona o državnim službenicima, odnosno premještaj u drugo državno tijelo po potrebi službe, tako da Vam je potreban pisani sporazum između čelnika tijela.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 2 minuta, Borbena7 je napisao:

Tada je u pitanju čl. 78. Zakona o državnim službenicima, odnosno premještaj u drugo državno tijelo po potrebi službe, tako da Vam je potreban pisani sporazum između čelnika tijela.

Zar ne bi bilo ipak više u pitanju čl. 79. jer je u pitanju moj zahtjev za premještaj. Znam problem je da se mogu tumačiti i jedan i drugi čl. zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam komentirala na ovoj temi i sama imam upit za prijateljicu, obje smo državne službenice, ali ne možemo nikako naći rješenje za ovu situaciju, a isto se tiče premještaja. Dakle, kako je ured X ostao bez jednog službenika, njegovo mjesto se "popunilo" na način da je službeno slobodno, a prijateljica pokriva svoje radno mjesto u gradu Y i ovo u X. Bez ikakvog plana, ovisno o tome kakva je "potreba službe", ona taj dan ide u X ili Y na posao. Ili ode u X, pa ju pošalju u Y, vozi se između, pokriva dva područna ureda. Često i više puta dnevno i često svojim autom. Zadnja je došla na to radno mjesto (pred 5 godina doduše), nema nikakvo zaleđe, znate kako to ide. No, osim što je to fizički iscrpljujuće, i posao pati pa ispada nesposobna (jer ne može obaviti posao dvoje ljudi, zamisli čuda), ona nema ništa riješeno papirnato. A da radi samo u gradu X ne želi jer je tamo ekipa grozna i mobbing na najvišem nivou, gore nego ovdje gdje je službeno sad. Jednostavno ne znamo što. Neki savjet? Stojim na raspolaganju za još informacija.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , hetta je napisao:

Dakle, kako je ured X ostao bez jednog službenika, njegovo mjesto se "popunilo" na način da je službeno slobodno, a prijateljica pokriva svoje radno mjesto u gradu Y i ovo u X. Bez ikakvog plana, ovisno o tome kakva je "potreba službe", ona taj dan ide u X ili Y na posao.

Mišljenja sam da bi na ovom linku mogli naći odgovor, jer situacija je slična.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Pozdrav svima,

Situacija je sljedeca: radin u drzavnoj sluzbi. Prije koji mjesec san dobio suglasnost celnika za premjestaj na drugo radno mjesto s odredenim datumom no to radno mjesto se popunilo, te su mi napisali da ne postoji potreba jer sam tek mogao otic s kasnijim datumom. Zanima me da li mi suglasnost za premjestaj vrijedi neko odredeno vrijeme ili moram trazit opet drugu suglasnost za novo radno mjesto? I da li me mogu u novoj suglasnosti opet ogranicavat datumom? 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U sadrzaju samo stoji daje se suglasnost za prelazak na to i to radno mjesto s datumom 10.8., a zamolba je podnesena 2 mjeseca prije, znaci prije me nisu pustili, tek 10.8., no taj prelazak se nije ostvario. Podnio sam sad novu zamolbu sad za drugo radno mjesto pa me zanimalo da li je negdje propisano ili ovisi opet iskljucivo o njihovoj volji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav, predala sam zamolbu za premještaj u drugu državnu službu. Trenutno radim sa višom stručnom spremom, zahtjev je predan za mjesto visoke stručne spreme. Danas su mi se javili iz tijela u koje želim prijeći radi obiteljskih razloga i rekli mi da nije moguće prijeći sa VŠS na VSS mjesto unatoč tome što imam VSS i potrebno radno iskustvo (u privatnom sektoru u drugoj državi članci EU, Njemačkoj). Zanima me da li je to zbilja tako i gdje to mogu provjeriti, jer u Zakonu o državnim službenicima to ne piše. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Molim pomoć oko premještaja u drugo državno tijelo. Imam sve uvjete za radno mjesto u drugom državnom tijelu i tamo je sve ok, ali mi moj šef (drugo državno tijelo) kaže da ako on meni potpiše suglasnost gubi pravo primiti na moje radno mjesto nekoga. Da li je to istina? On se pozvao na Uredbu o zabrani primanja u javnu i državnu službu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Imam pitanje,

prije pola godine sam poslao zahtjev za premjestaj iz jednog tijela u drugo. Tijelo u kojem želim ici me pozvalo na razgovor i primilo me. Čelnik moje ustanove je rekao da ce me pustit i potpisao je moj premjestaj te je isto proslijeđeno u moje maticno ministarstvo. Samo me zanima da li je premjestaj sada 100 siguran ili moram strepit hoce li celnik tog ministarstva pustit me?

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija