Jump to content

Premještaj nakon 28 godina staža


Pobjednik

Preporučene objave

Nakon 28 g staža i 4 već prihvaćena premještaja unutar firme, poslodavac me opet želi premjestiti na drugo radno mjesto.  ovaj puta ne bih prihvatio premještaj jer imam problema sa zdravljem za što posjedujem medicinsku dokumentaciju, a i radno mjesto koje trenutno imam volim i zadovoljan sam. Što mi je za činiti? Što mogu očekivati? Mogu li mi dati otkaz u slučaju da ne prihvatim premještaj (radno mjesto je sukladno stručnoj spremi). Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vas zeli premjestiti mora vam ponuditi novi ugovor o radu za to drugo radno mjesto, ako ga ne potpisete automatski stari ugovor i staro radno mjesto ostaje na snazi.

Kako to poslodavcu sigurno nece odgovarati donjet ce odluku o "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" (Clanak 123. ZOR-a) i vjerojatno vam ponuditi taj isti novi ugovor koji vam je vec nudio, ako ga u roku 8 dana ne potpisete (taj novi ugovor) automatski vam nastupa otkazni rok koji mora biti naveden u odluci "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora", isto tako mora biti navedena i klauzula o otpremnini sa datumom isplate iste.
Ovakvim otkazom imate sva prava na burzi.

Ako potpisete "Otkaz ugovora o radu s ponudom izmjenjenog ugovora" prelazite na drugo ponudjeno radno mjesto i ostajete u firmi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija