Jump to content
Hrvoje_Os

Pokretanje Dropshippinga

Preporučene objave

Dobar dan. 

Razmišljam o pokretanju prodaje u obliku dropshippinga. Već imam otvoren paušalni obrt, čak u obrtnici imam sve što mi je potrebno za dropshipping. 

Dalje od toga, što se pravno i legalno tiče, ne znam apsolutno ništa. Nažalost, baš ne znaju ni knjigovodstveni servisi gdje sam pitao. Sve što sam čitao je uglavnom na pola ili puno ne točnih i kontradiktornih stvari. 

Zna li netko točan proces vezan za dropshipping? Htio bi izbjeći kazne i sve ostalo, a usput i saznati koje bi sve troškove imao. 

Dakle, roba se naručuje preko AliExpressa, dakle Kina. Prodaja bi u startu bila vjerojatno samo Hrvatska, Bosna i Srbija. Kod dropshippinga roba ne dolazi kod mene, nego ide direktno kupcu. Međutim, kupac plaća meni, ja plaćam nekome u Kini. Uz to, sve se odvija preko platforme koja se nalazi recimo negdje u Europi, morao bi još sto posto provjeriti, za koju se isto plaća korištenje. Nisam siguran je li to važno, ali moglo bi biti, ako se gleda gdje se virtualna trgovina nalazi. 

Kako to sad sve izvesti da bude legalno? 

Sljedeće, kako sve to izvesti recimo za Američko tržište. Dakle sve isto, samo prodaja diljem svijeta, uglavnom Amerika? Je li možda jednostavnije?

I onda imam još jedno pitanje. Uvoz iz Kine, vrlo vrlo malih stvari. Dakle ono, 100 komada stane u kutijicu malu. Cijena je isto vrlo mala. Kako izračunati carinu i PDV, kako to uvesti, skladište?Možete li mi malo reći o tome? 

 

Hvala unaprijed.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


  • Online korisnici

    No members to show



×