Jump to content

Naplačivanje carine koja je ukinuta


deyawu

Preporučene objave

Pozdrav. 

Naručio sam nekoliko gaming stvari iz Japana, no carina i pošta su mi naplatili PDV plus poštanske manipulativne troškove. Koliko sam upoznat, EU i Japan su izglasali gospodarski dogovor ove godine u kome su ti nameti ukinuti (https://www.index.hr/vijesti/clanak/eu-ukida-carine-na-99-posto-uvoza-iz-japana-pa-i-na-aute-i-televizore/2060681.aspx  i  https://carina.gov.hr/vijesti/sporazum-o-gospodarskom-partnerstvu-izmedju-europske-unije-i-japana/6341) pa mi nije jasno tko tu koga? Prvi predmet je bio privjesak (metalne legure, nije ni srebro ni zlato da ga se tretira kao nakit), drugi je bio set music boxova. 

Poslan je mail carini koja je rekla da oni nisu ništa carinili već da su to poštanski troškovi, dok se na računu od carine jasno vidi da je naplaćen PDV plus poštanski manipulativni troškovi. Pošta je mailom odgovorila da oni nisu ništa naplatili već da je to carina naplatila. 

Stoga me zanima da li je ukinuta samo carina, dok se PDV i dalje naplaćuje, da li je i PDV ukinut, odnosno što se i na šta plaća odnosno ne plaća iz Japana. 

Unaprijed zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija