Jump to content
deyawu

Naplačivanje carine koja je ukinuta

Preporučene objave

Pozdrav. 

Naručio sam nekoliko gaming stvari iz Japana, no carina i pošta su mi naplatili PDV plus poštanske manipulativne troškove. Koliko sam upoznat, EU i Japan su izglasali gospodarski dogovor ove godine u kome su ti nameti ukinuti (https://www.index.hr/vijesti/clanak/eu-ukida-carine-na-99-posto-uvoza-iz-japana-pa-i-na-aute-i-televizore/2060681.aspx  i  https://carina.gov.hr/vijesti/sporazum-o-gospodarskom-partnerstvu-izmedju-europske-unije-i-japana/6341) pa mi nije jasno tko tu koga? Prvi predmet je bio privjesak (metalne legure, nije ni srebro ni zlato da ga se tretira kao nakit), drugi je bio set music boxova. 

Poslan je mail carini koja je rekla da oni nisu ništa carinili već da su to poštanski troškovi, dok se na računu od carine jasno vidi da je naplaćen PDV plus poštanski manipulativni troškovi. Pošta je mailom odgovorila da oni nisu ništa naplatili već da je to carina naplatila. 

Stoga me zanima da li je ukinuta samo carina, dok se PDV i dalje naplaćuje, da li je i PDV ukinut, odnosno što se i na šta plaća odnosno ne plaća iz Japana. 

Unaprijed zahvaljujem. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ovo sto se tebi naplacuje je PDV i troskovi poste zbog poreske deklaracije, nema veze sa carinom. PDV se placa na proizvode kupljene izvan EU, puno drzava clanica je do prosle godine bilo nemarno s deklaracijama, pa su propisi poostreni. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×