Jump to content
trokut

Uhvaceni s kokainom

Preporučene objave

Pozdrav svima,

prosle godine u 10. mjesec cura i ja smo bili vanka. U jednom smo trenutku izasli iz kluba kraj jednog skladišta da bismo konzumirali kokain. Prije nego li smo ista poceli, dosla je policija i ja sam kesicu sa 0,4 bacio na pod. Policajac me nije vidio kako bacam ali je svjetiljkom osvijetlio pod i vidio kesicu. Pitao je cije je to, na sta sam ja inicijalno rekao da ne znam, ali nakon nekog vremena "pregovaranja" sam rekao da je moje. I tu sad pocinje problem. Ja kod sebe nisam imao osobnu iskaznicu i policajci su rekli da ce me netko trebati doci identificirati (to je bilo u Rijeci, a ja sam iz Splita). Nakon toga je cura rekla da je to njeno i odveli su je u postaju te napisali prekrsajnu prijavu.

 

Na sudu je vec bila dva puta. Prvi put sama gdje je rekla sutkinji sto se zapravo dogodilo. Drugi put sam dosao i ja s njom i ispricao sutkniji da je to bilo moje i da ona s tim nije imala veze. Sutkinja je vjerovala nasoj prici ali je rekla da ce tesko optuzni prijedlog pasti jer se vjeruje onome sto pise u zapisniku. Mene zanima sto mozemo uciniti? Ideja nam je bila otici kod tih policajaca i pitati ih da odbace optuznicu protiv nje i dignu je protiv mene. Ne znam kakva je praksa oko toga, ali ja sam sutkniji priznao krivicu i spreman sam napismeno to dostaviti kome god treba, Bojim se da ce cura na kraju zavrsiti sa prijavom a da to ne zasluzuje. Cak smo mislii traziti da se izuzmu otisci prstiju sa kesice, s obzirom da ona tu kesicu nikad nije takla.

 

Iskreno vas molim za savjete i pomoc i unaprijed hvala!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Gle, ako se radi samo o prekršajnom postupku, to je za curu istog značenja kao prekršaj u prometu, da je vozila prebrzo i slično. Sutkinji, ako je želi osloboditi, dovoljan će biti i Vaš iskaz i sigurno se neće provoditi daljnji dokazi kad policija i državno odvjetništvo misle da njenim priznanjem imaju dovoljno dokaza da je se osudi. Mislim da osim iskaza ništa drugo ne možete napraviti, objasnili ste zašto je došlo do nagle promjene njezinog iskaza u odnosu na policijski zapisnik, na sutkinji je daljnji potez. Ako osudi curu, ona se može žaliti na presudu Visokom prekršajnom sudu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala @Ruby_Danderfluff na brzom odgovoru. Sutkinja je rekla da je moze osloboditi jedino ako dodu policajci i potvrde našu priču. Dva su ročišta već održana i oni se nisu pojavili ni na jednom od njih. Ona je studentica medicine i strah nas je kako bi to moglo utjecati na njenu buducnost. 

 

Mene zanima može li se išta napraviti odlaskom kod tih policajaca? Vrijedi li ista da dodem i kazem imate krivu osobu, to je zapravo bilo moje i sl.

Uređeno od trokut

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jasno, da....ali ako odemo kod njihovog nadređenog i rečemo da tražimo izuzimanje otisaka prstiju i da ih na taj nacin pokusamo uvjerit?

 

Kakva je uopce procedura kod takvog zahtjeva? Dakle za geldanjem otisaka prstiju

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne, nema načina na koji ih sad možete uvjeriti.

Ako cura bude osuđena, žalit ćete se, pa kako bude...

 

Samo i s obzirom na protek vremena, nema mogućnosti uzimanja otisaka prstiju, mada nije ni odmah bilo.

 

Pomoći ćeš curi platiti kaznu (ako bude osuđena) ili ćeš ju sam platiti, a ta osuda joj ništa neće smetati niti za školovanje niti zaposlenje, a ionako se 3 godine od presude više nikako ne može uzimati u obzir (tada nastupa rehabilitacija).

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×