Jump to content
srpanjko

Prijetnja tužbom zbog alimentacije

Preporučene objave

Poštovani, 

upisao sam redovni studij sa 18 godina i tijekom studiranja pao u izvanredne, ove godine ( s 24 godine života) ispisao sam se s fakulteta i o tome kao i o cijelom tijeku i načinu studiranja obavijestio oca koji je putem ovrhe obveznik plaćanja alimentacije za mene i maloljetnog brata. S obzirom da više nisam student na državnom fakultetu otac je predložio ukidanje alimentacije. Ni ja ni majka nismo imali ništa protiv toga i raspitali smo se o načinima ukidanja. Dobili smo informaciju da jedini način ukidanja je podizanje tužbe od strane oca o čemu je on i obavješten.

Otac odbija poduzeti ikakve mjere, i zahtjeva da mu majka prebacuje određenu svotu od alimentacije na račun od supruge ( jer je njegov račun ovršen nevezano za alimentaciju). S obzirom da s moje strane takav dogovor ne dolazi u obzir jer smatram da mi više nije dužan po zakonu plaćati alimentaciju, otac prijeti tužbom za sve isplaćene alimentacije od prelaska u izvanredne studente. Ima li on uopće pravo na takvu tužbu i koje su moje opcije? Igra li ulogu što je otac bio svjestan i ništa nije skrivano od njega, a nije poduzeo korake za ukidanje alimentacije? 

Unaprijed hvala na odgovoru.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 15 minuta, srpanjko je napisao:

obavijestio oca koji je putem ovrhe obveznik plaćanja alimentacije za mene i maloljetnog brata.

O kakvoj ovrsi je riječ? Što više informacija o rješenju o ovrsi to bolje.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, Borbena7 je napisao:

O kakvoj ovrsi je riječ? Što više informacija o rješenju o ovrsi to bolje.

S obzirom da me odbijaju informirati i razgovaraju jedino izmedju sebe, jedino s cime sam upoznat je da su dosli sporazumno do iznosa alimentacije koji je potvrdjen od strane suda. Takodjer se radilo i o sporazumnom razvodu. S obzirom da su oboje strane pokazale izrazitu nezainteresiranost za rjesavanje ovog problema, a do sporazuma je doslo za vrijeme moje maloljetnosti, te alimentacija nije nikada sjedala na moj racun nisam siguran sto uopce mogu osobno napraviti.

 

Hocu li ja u slucaju tuzbe biti osobno duzan isplatiti iznose alimentacija od pada u izvanredne studente iako novac nije sjedao na moj racun zbog nemara roditelja oko rjesavanja situacije? Moram naglasiti da je moj status studiranja bio transparentno, ali doduse samo verbalno ( nema fizickih dokaza o znanju oca) naglasen svim stranama. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 2 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Studirali Vi izvanredno ili redovno, ako ste uredno izvršavali svoje akademske obveze u tom periodu (upisivali naredne godine), otac Vam je dužan plaćati uzdržavanje sve do 26-te godine.

Misli li se pod upis naredne godine svake godine upis vise godine ili kontinuirano upisivanje ( studij bez pauze) bilo kojih godina?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×