Jump to content

Ovrha


Chane

Preporučene objave

Poštovani,

Nepravomoćno sam ovršen zbog neplaćanja računa teleoperateru za prosinac 2018 godine. Moram napomenuti kako nisam dobio nikakvu opomenu kako dugovanje postoji, a teleoperater je svojevremeno otpisao račun preko povjerenstva kojem sam pisao drugostupanjski prigovor.

Molim savjete pošto se svakako planiram žaliti na ovo rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moje pitanje je jos dali su oni bili duzni opomenu dostaviti nekim nacinom gdje dobivaju potvrdu da mi je uruceno (recimo kada sam ovrhu preuzimao morao sam potpisati i slovima navesti datum, pretpostavljam preporuceno s povratnicom). Dali se ja mogu pozvati na to da mi se prikaze dokaz gdje sam ja obavjesten opomenom o postojanju duga, ili me oni zakonski nisu duzni obavjestiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem na koji nacin bih ja trebao dokazati da mi nisu slali opomene (a nisu)

 

Edit: Obzirom da se mene tereti za prosinac 2018., koji je redovno trebao doci na naplatu u sjecnju 2019., a u tom sjecnju 2019. je stigao odgovor na prvostupanjski prigovor da ce mi umanjiti taj racun. Nezadovoljstvom odluke sam ponovno pisao njihovom povjerenstvu da trazim da se racun otpise, na sto je odgovor dosao u ozujku 2019. kako ce racuni biti otpisani. 

 

Obzirom da su jos u prvostupanjskom odgovoru gdje su smanjili racun naveli "Racun za prosinac 2018. biti ce poslan u punom iznosu, ali naknadno saljemo dopis knjiznog odobrenja za racun", jasno je da sam tu na svoju adresu prebivalista trebao dobiti dvije posiljke, treca bi bila ta opomena. Ako ja znam da sam dobio samo jednu (ili eventualno dvije s tim odobrenjem), mogu li traziti od A1 da dostave potvrde preko Hrvatske Poste ili bilo koje sluzbe koju koriste kako bi dokazali da su mi poslali opomenu (minimalno tri posiljke u mom slucaju) ? 

uređeno: od Chane
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija