Jump to content

BOURBON RHODE RESCUE


Damir3105

Preporučene objave

Poštovani, sijedom nemilih događanja oko nestanka našeg pomorca na onom zlosretnom tegljaču, postoji li mogućnost da se podigne tužba protiv odgovornih? Mi kao udruga građana angažirali bi odvjetnike i podigli tužbu pred međunarodnim sudom radi utvrđivanja odgovornosti same kompanije. Ovo što su oni izveli s tim brodom je ciljani nemar i svjesno ugrožavanje života pomoraca. Posebno ovo zadnje, odluka o prekidu potrage za nestalima. Mislim da bi i osrednji odvjetnik to dobio na sudu, a cilj je javno ih oblatiti i onemogućiti im daljnje poslovanje. Podsjećam, već su jednom bili na sudu radi slične situacije. Jednom su se nekako provukli samo s novčanom kaznom, ali ponovljena identična situacije bi vjerojatno lošije po njih završila. 

Možda su to odvjetnici s bogatim međunarodnim sudskim iskustvom. Kakav bi bio vaš savjet? hvala 

uređeno: od Borbena7
Reklamiranje odvjetnika
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno, trebao bi odvjetnik s bogatim znanjem ne samo s međunarodnog prava, već i pomorskog prava koje je vrlo specifično u odnosu na neke druge grane prava. Međutim, tužba kompanije bi po mom mišljenju trebala ići od strane osoba koje imaju pravni interes, grupa zainteresiranih građana nisam sigurna da je prepoznato kao tijelo sa zasebnom pravnom osobnošću koje može to učiniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne zanima nas kompanija nego osobe, imenom i prezimenom. Nije kompanija ta koja ih je tamo poslala i koja je zaustavila potragu nakon samo 7 dana. To je učinio netko iz kompanije i skriva se iza nje. Taj netko ima svoje ime i prezime i do njega nije problem doći. Njega želimo prozvati i optužiti za takvo nedjelo. Ili više njih, a tada je to organizirana kriminalna skupina. Što se tiče naših odvjetnika koji bi to mogli i znali, siguran sam da ih imamo jer je nekoliko njih izuzetno uspješno vodili i dobili naizgled bezizlazne situacije pred onim nazovisudom u Haag-u. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svejedno, neka bude Državnom odvjetništvu, Polliciji, manje je važno. Ali ustrajat ćemo da se to pokrene. Mišljenja sam da je to dobar način da se takve stvari više ne ponavljaju. Jer i ovo je već recidiv, budući su već imali 8 poginulih u jednoj drugoj sličnoj pomorskoj nesreći. Najgore je ne poduzeti ništa i pustiti ovakve da nesmetano rade što hoće. Hvala na savjetu i lijep Vam pozdrav iz Splita 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Međunarodni sudovi, kada govorimo o kazneno-pravnom aspektu, nadležni su za vrlo specifična kaznena djela (ratni zločini, genocid, terorizam, zločini protiv čovječnosti i slično), tako da nema mogućnosti iniciranja nekog takvog postupka budući se ovdje ne radi o tome.

Kaznena prijava se može podnijeti protiv odgovornih osoba pravne osobe i same pravne osobe i to u, po mom mišljenju, državi u kojoj je ta pravna osoba registrirana odnosno obavlja ili je propustila obaviti određene radnje, koje su onda uzročno-posljedičnim slijedom dovele do tragedije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija