Jump to content
Damir3105

BOURBON RHODE RESCUE

Preporučene objave

Poštovani, sijedom nemilih događanja oko nestanka našeg pomorca na onom zlosretnom tegljaču, postoji li mogućnost da se podigne tužba protiv odgovornih? Mi kao udruga građana angažirali bi odvjetnike i podigli tužbu pred međunarodnim sudom radi utvrđivanja odgovornosti same kompanije. Ovo što su oni izveli s tim brodom je ciljani nemar i svjesno ugrožavanje života pomoraca. Posebno ovo zadnje, odluka o prekidu potrage za nestalima. Mislim da bi i osrednji odvjetnik to dobio na sudu, a cilj je javno ih oblatiti i onemogućiti im daljnje poslovanje. Podsjećam, već su jednom bili na sudu radi slične situacije. Jednom su se nekako provukli samo s novčanom kaznom, ali ponovljena identična situacije bi vjerojatno lošije po njih završila. 

Možda su to odvjetnici s bogatim međunarodnim sudskim iskustvom. Kakav bi bio vaš savjet? hvala 

Uređeno od Borbena7
Reklamiranje odvjetnika

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Definitivno, trebao bi odvjetnik s bogatim znanjem ne samo s međunarodnog prava, već i pomorskog prava koje je vrlo specifično u odnosu na neke druge grane prava. Međutim, tužba kompanije bi po mom mišljenju trebala ići od strane osoba koje imaju pravni interes, grupa zainteresiranih građana nisam sigurna da je prepoznato kao tijelo sa zasebnom pravnom osobnošću koje može to učiniti.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne zanima nas kompanija nego osobe, imenom i prezimenom. Nije kompanija ta koja ih je tamo poslala i koja je zaustavila potragu nakon samo 7 dana. To je učinio netko iz kompanije i skriva se iza nje. Taj netko ima svoje ime i prezime i do njega nije problem doći. Njega želimo prozvati i optužiti za takvo nedjelo. Ili više njih, a tada je to organizirana kriminalna skupina. Što se tiče naših odvjetnika koji bi to mogli i znali, siguran sam da ih imamo jer je nekoliko njih izuzetno uspješno vodili i dobili naizgled bezizlazne situacije pred onim nazovisudom u Haag-u. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Mislite li da se ipak može podnijeti takva prijava sudu? Možda neki domaći sud, obzirom da smo ipak članica EU, ili bi bilo učinkovitije pred međunarodnim sudom? Hvala 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne sudu, policiji i državnom odvjetništvu koji provode izvide za kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. Ovdje vi kažete da se radi o kaznenom djelu dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom ili nekom sličnom kaznenom djelu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Svejedno, neka bude Državnom odvjetništvu, Polliciji, manje je važno. Ali ustrajat ćemo da se to pokrene. Mišljenja sam da je to dobar način da se takve stvari više ne ponavljaju. Jer i ovo je već recidiv, budući su već imali 8 poginulih u jednoj drugoj sličnoj pomorskoj nesreći. Najgore je ne poduzeti ništa i pustiti ovakve da nesmetano rade što hoće. Hvala na savjetu i lijep Vam pozdrav iz Splita 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×