Jump to content

Zakon o obavljanju studentskih poslova - rupa u zakonu?


ivan792

Preporučene objave

U članku 10. zakona o obavljanju studentskih poslova stoji:
(5) Posrednik ne može posredovati za studenta koji je dva puta promijenio studijski program i treći puta upisuje prvu godinu iste razine.

 

Pošto sam ja tri puta promjenio studijski program, tj. četvrti put sam redovno upisao prvu godinu različitog studija, ispada da sam rupa u zakonu, zar ne?
Ne bih se htio igrati sa zakonom jer se pri učlanjenju u servis potpisuje izjava kojom potvrđujem da ne spadam u spomenutu kategoriju, a i u zakonu također stoji da je studentski servis koji krši novi zakon dužan platiti do 100 000 kuna kazne što im sigurno ne bih htio učiniti.

Međutim, iako je očito da su se s ovom stavkom htjeli ograditi od ljudi koji iz godine u godinu upisuju studij samo radi iskorištavanja prava (što nije bio moj slučaj, već mi je život bio svakakav i nisam znao što radim), zakonodovac nije jasno definirao od koje se skupine studenata želi ograditi. Vjerojatno su mislili na ljude koji su po dva ili više puta promjenili studijski program. Pošto je meni treći put, a u zakonu se takav slučaj nigdje ne spominje, znači li to da ja zbog rupe u zakonu ipak imam pravo na rad odmah na prvoj godini trenutnog studija?

Svakako ću danas provjeriti u student servisu, ali me zanima mišljenje pravnih stručnjaka ili studenata sa sličnim iskustvom.

Lijep pozdrav i unaprijed hvala! :-D

uređeno: od ivan792
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija