Jump to content

(ne)plaćanje pouzećem zastara


helikopter86

Preporučene objave

Pozdrav, imam jednu unikatnu situaciju pa me zanima što mogu učiniti.

U 5.mj. 2018.god. naručio sam 4 gume za auto te odabrao plaćanje pouzećem, međutim prije dostave sam dobio SMS obavijesti da se gume šalju na drugu adresu (?!) s otkupninom 0 kn. Tu sam odmah reagirao i s dostavnom službom (DPD) dogovorio dostavu na svoju adresu. Drugi dan sam također dobio SMS obavijest o vremenu isporuke na moju adresu također s otkupninom od 0 kn.

Prilikom preuzimanja paketa tražio sam dostavljača da platim iznos za auto gume, međutim kako je njemu pisalo da je otkupnina 0 kn, on je to odmah odbio, te je za svaki slučaj kontaktirao svoje nadležne je li slučajno došlo do kakve greške kod DPD-a, međutim ispostavilo se da je uistinu iznos otkupnine 0 kn.

Sad mi se nakon godinu i 5 mjeseci javlja sama tvrtka mailom da je to posljednja opomena pred prisilnu naplatu, a to je prvi put da su me ikako kontaktirali nakon isporuke.

Mene zanima sad mogu li se pozvati na zastaru pošto je prošlo više od godinu dana (godina i 5 mjeseci) od dana narudžbe?

Hvala unaprije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete, naravno, vrijedi opći zastarni rok od 5 godina. Niste izvršili svoju ugovornu obvezu temeljem ugovora o kupoprodaji (a znate da ga imate, dobili ste gume besplatno), pa to što niste ranije primili nikakvu opomenu ništa ne znači, Vi znate da ste robu dobili, odnosno da su oni u cijelosti ispunili ugovornu obvezu. Platite gume.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija