Jump to content
helikopter86

(ne)plaćanje pouzećem zastara

Preporučene objave

Pozdrav, imam jednu unikatnu situaciju pa me zanima što mogu učiniti.

U 5.mj. 2018.god. naručio sam 4 gume za auto te odabrao plaćanje pouzećem, međutim prije dostave sam dobio SMS obavijesti da se gume šalju na drugu adresu (?!) s otkupninom 0 kn. Tu sam odmah reagirao i s dostavnom službom (DPD) dogovorio dostavu na svoju adresu. Drugi dan sam također dobio SMS obavijest o vremenu isporuke na moju adresu također s otkupninom od 0 kn.

Prilikom preuzimanja paketa tražio sam dostavljača da platim iznos za auto gume, međutim kako je njemu pisalo da je otkupnina 0 kn, on je to odmah odbio, te je za svaki slučaj kontaktirao svoje nadležne je li slučajno došlo do kakve greške kod DPD-a, međutim ispostavilo se da je uistinu iznos otkupnine 0 kn.

Sad mi se nakon godinu i 5 mjeseci javlja sama tvrtka mailom da je to posljednja opomena pred prisilnu naplatu, a to je prvi put da su me ikako kontaktirali nakon isporuke.

Mene zanima sad mogu li se pozvati na zastaru pošto je prošlo više od godinu dana (godina i 5 mjeseci) od dana narudžbe?

Hvala unaprije

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ne možete, naravno, vrijedi opći zastarni rok od 5 godina. Niste izvršili svoju ugovornu obvezu temeljem ugovora o kupoprodaji (a znate da ga imate, dobili ste gume besplatno), pa to što niste ranije primili nikakvu opomenu ništa ne znači, Vi znate da ste robu dobili, odnosno da su oni u cijelosti ispunili ugovornu obvezu. Platite gume.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×