Jump to content

Slobodni dani, rad nedjeljom, putni troškovi dnevnice


Tasanam80

Preporučene objave

Poštovani, 

Radim u jednom trgovačkom lancu od ponedjeljka do subote po 40 sati. Sad su krenule inventure te poslodavac želi da idemo po drugim trgovinama raditi inventure nedjeljom(znači nema slobodnog dana i tako cijeli mjesec), a platiti će za to 8 sati iako znaju biti po 12 ili više. Bez dnevnice i putnih troskova i snalazite se kako ćete doći sistem. 

Mene zanima na kakve naknade imamo prava? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate ona prava koja propisuje Vaš ugovor o radu, odnosno pravilnik o radu poslodavca, odnosno kolektivni ugovor, ako takav postoji.

Zakon o radu ne propisuje detaljnije na koje naknade imate pravo, ali stavlja ograničenja na to koliko se može raditi - da imate pravo na stanku tijekom radnog vremena, te dnevni, tjedni i godišnji odmor. Ne možete raditi čitav mjesec bez tjednog odmora, ne smijete raditi više od deset prekovremenih sati tjedno (osim ako se ne radi o preraspodjeli radnog vremena na način da se u drugom dijelu godine radi manje od punog radnog vremena).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija