Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Tasanam80

Slobodni dani, rad nedjeljom, putni troškovi dnevnice

Preporučene objave

Poštovani, 

Radim u jednom trgovačkom lancu od ponedjeljka do subote po 40 sati. Sad su krenule inventure te poslodavac želi da idemo po drugim trgovinama raditi inventure nedjeljom(znači nema slobodnog dana i tako cijeli mjesec), a platiti će za to 8 sati iako znaju biti po 12 ili više. Bez dnevnice i putnih troskova i snalazite se kako ćete doći sistem. 

Mene zanima na kakve naknade imamo prava? Hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Imate ona prava koja propisuje Vaš ugovor o radu, odnosno pravilnik o radu poslodavca, odnosno kolektivni ugovor, ako takav postoji.

Zakon o radu ne propisuje detaljnije na koje naknade imate pravo, ali stavlja ograničenja na to koliko se može raditi - da imate pravo na stanku tijekom radnog vremena, te dnevni, tjedni i godišnji odmor. Ne možete raditi čitav mjesec bez tjednog odmora, ne smijete raditi više od deset prekovremenih sati tjedno (osim ako se ne radi o preraspodjeli radnog vremena na način da se u drugom dijelu godine radi manje od punog radnog vremena).

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×