Jump to content

razvod


dado38

Preporučene objave

zanima me koja je procedura oko razvoda braka dvoje supruznika koji ne zive skupa vec 6 g.skupa dijeca punoljetna..

da liu je bolje da zena koja zeli rastavu podnese sporazumno ako suprug ne zeli razvod da prihvati ili koja joj je solucija najbolja da to pokrene sto treba uraditi

 

hvala..pitanje iz usluge

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

.zanima me ovako..jedna gospoda zeli se razvesti od supruga.posto je mislila sporazumnim putem ici sto vjerovatno nece ici jer on nece pristati na to,znaci ona bi trebala podnesti tuzbu za razvod braka na sudu sama,nisu u bracnoj zajednici vec 6 g. djeca su punoljetna.

zanima me da li ona moze od suda potraziti ikakvo oslobađanje placanja ili neke povlastice posto zivi kao postanar i ne posjeduje nikakve nekretnine

sto joj je najbolje traziti i koji savjet mozete dati..hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se sama zastupa, platit će samo sudsku pristojbu od 200,00 kn. Može tražiti oslobođenje od plaćanja sudskih pristojbi putem ureda državne uprave u županiji, a hoće li joj oslobođenje biti odobreno, ovisit će o tome kakve prihode i imovinu ona ima. Isto tako, ako se ne može zastupati sama, može tražiti da joj se dodijeli odvjetnik putem ureda državne uprave u županiji putem besplatne pravne pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dobro večer.Treba mi hitan odgovor ako je moguće,pošto u utorak imam parnicu sa pozivom uručenim za sporazumni razvod koji sam potpisao,ali pod pritiskom supruge.Imamo punoljetno dijete,živimo skupa ali ja se ne želim rastaviti,potpisao sam pripit,volim ju skupa smo 30 god.a vjenčali se prije 3 god.kako da poništim sporazumni? Hvala.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 3 minuta, inesepic je napisao:

ja se ne želim rastaviti,potpisao sam pripit,volim ju skupa smo 30 god.a vjenčali se prije 3 god.kako da poništim sporazumni?

Nikako, a ukoliko supruga uistinu želi razvod braka, tada Vam je isto, je li sporazumni ili ne, jer sud nema zapreka da ne bi udovoljio njenom zahtjevu tj. ne možete prisilno nekoga zadržavati u braku. Tako da nema smisla pokušavati osporavati sporazum, jer ishod će biti isti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija