Jump to content
hancamasic

Grafološko vještačenje u postupku za uzdržavanje

Preporučene objave

Poštovani

U parnici za uzdržavanje gdje sam ja tužitelj, suprotna strana je predlozila grafološko vještačenje neke priznanice koju sam ja navodno potpisala. Nisam se protivila, dapače prisala sam jel nisam ništa potpisivala. Nakon rasprave i mog pristanka za grafološkim vještačenjem doznajem da se radi o zgužvanom računu iz kafića na poleđini kojega je napisano : Dana xx ja xx primila sam iznos od xx od strane xx za potrebe liječenja. Ja sam mislila da se radi o nekom službenom dokumentu pa sam pristala. Uz to ja imam paretičnu šaku kao posljedicu inzulta od prije dvije god tako da i nemogu pisati rukom, ta medicinska dokumentacija je u spisu i nije sporna. Ali sama sam pristala a sud je odobrio. Šta mogu očekivati ? Jel mogu obavijestiti sud i povući pristanak? Htjela bih to izbjeći? Kako?

Kako izgleda to grafološko vještačenje?

U zadnje dvije god jedino šta sam rukom pisala je moj potpis. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ako sud smatra da je neki dokaz potrebno provesti, on će taj dokaz provesti bez obzira na protivljenje jedne od stranaka, tako da ništa niste izgubili time što se se suglasili, a ništa ne biste dobili niti time što ćete se sada usprotiviti, tim više što je provođenje tog dokaza sada određeno. S obzirom na parezu ruke, čisto sumnjam da će grafološko vještačenje biti konkluzivno, a provodi se tako da vještak izuzima nesporni uzorak Vašeg rukopisa (dakle, pred vještakom pišete nešto), i onda on taj nesporno Vaš uzorak uspoređuje sa spornim dokumentom koji se vještači. Vještak uspoređuje slova, formu, ne sadržaj teksta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 15 sati , hancamasic je napisao:

Kako izgleda to grafološko vještačenje?

Na list papira se potpišete 10-ak puta u položaju dok stojite, a onda isto tako 10-ak puta u sjedećem položaju, te se kao uzorak uzima primjerak potpisa sa npr. osobne iskaznice ili nekakvog dugog dokumenta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×