Jump to content

Darivanje kuce pod hipotekom djetetu u svrhu sprijecavanja ovrhe zbog dugivanja po kreditnoj kartic


NikolinaK

Preporučene objave

Dakle usljed neplacanja American racuna u dogledni vrijeme ce vjerojatno pokrenuti neku vrstu ovrhe preko pbz banke koja je sasvim slucajno i davatelj mog hipotekarnog stambenog kredita.

Iznos od nekih 70 000 kn koji odjednom dospijeva nakon sto ne platim sto trenutno moram (nema reprograma,rekli su mi da do odredenog datjma moram platit sve zaostatke od zadnja 3 mj) sam spremna otplacivati ovrhom nad primanjima (3-4 000 mj pretpostavljam s obzirom na placu),isto tako stambeni kredit i ostale racune namjeravam redovno placati.

Da li trebam nekretninu (jedini smjestaj za mene i malodobnu djecu) darovati toj istoj djeci da ne bi postalo predmet ovrhe? Kakav je uopce postupak ovrhe kad je rijec o kreditnim karticama? Ukoliko mi ovrsuju primanja svaki mjesec da li postoji mogucnost da me ovrsuju na kuci pod hipotekom koju uredno otplacujem? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 44 minuta, NikolinaK je napisao:

Da li trebam nekretninu (jedini smjestaj za mene i malodobnu djecu) darovati toj istoj djeci da ne bi postalo predmet ovrhe?

Ova radnje Vam nema smisla, jer je ovrhovoditelj može kasnije pobijati s obzirom da je počinjena na njegovu štetu.

Prije 45 minuta, NikolinaK je napisao:

Kakav je uopce postupak ovrhe kad je rijec o kreditnim karticama?

Ovršni postupak je jednak bez obzira na način nastanka duga. Ako imate konkretnije pitanje u ovom smislu, slobodno pitajte.

Prije 47 minuta, NikolinaK je napisao:

Ukoliko mi ovrsuju primanja svaki mjesec da li postoji mogucnost da me ovrsuju na kuci pod hipotekom koju uredno otplacujem? 

Ne, jer po čl. 285. st. 2. Ovršnog zakona, dok je moguća ovrha na novčanim sredstvima i plaći, nije dozvoljena ovrha na nekretnini.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija