Jump to content

Okrivljenik


Malozlooo

Preporučene objave

Sobar dan molio bih Vas da mi pomognete.Naime izrečena mi je kazna zatvora u trajanju od dvije godine s tim da je podijeljena na 12 mjeseci zatvora i 12 mjeseci na 4 godine uvjeta.Od tih dvanaest mjeseci već sam odležao 7 mjeseci.Dobio sam prekid izvršenja od 60 dana i zatim još jedan prekid od 90 dana.Zanimaju me dvije stvari dali mogu tražiti još jedno produljenje i dali imam pravo pisati sudcu i imali zakonske osnove da mu pišem da mi se ostatak kazne pretvori u uvjet.Naime i prekid sam dobio da bi bio uz suprugu koja je u tom trenu bila trudna i produljenje prekida kako bih se brinuo o njoj i djeci.Jeli moguće dobiti uvjet na ostatak ove kazne jer je došlo do novonastalih situacija koje su uslijedile nakon izrečene pravomoćne presude.

uređeno: od Malozlooo
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisi. Ako se vode kazneni postupci za druga djela, ako ste u zatvoru počinili stegovni prijestup, ako imate više kazni zatvora koje nisu objedinjene i/ili koje trebate izvršiti, odbit će Vam se zahtjev za uvjetni otpust. Možete tražiti odgodu izvršenja do godine dana života djeteta koje je rođeno.

Za kaznu koju ste već počeli izvršavati teško da će Vam biti odobren zahtjev za tzv. nepravu obnovu kaznenog postupka, da Vam se izmijeni kazna bez provođenja novog kaznenog postupka, iako se svakako slažem da ima novih olakotnih okolnosti. Ja bih svakako prije pokušala s uvjetnim otpustom ili odgodom izvršavanja kazne zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Dakle, ako sam vas dobro shvatio, izrečena vam je tzv. djelomična uvjetna osuda, glede koje skrećem pozornost na odredbu čl. 57. st. 4. KZ-a, koja ističe kako se na neuvjetovani dio kazne zatvora ne mogu primijeniti odredbe o uvjetnom otpustu.

Stoga, jedine dvije opcije, po mom mišljenju su - 1. neprava obnova kaznenog postupka zbog novonastalih okolnosti (čl. 498. st. 1. t. 4. ZKP-a) i 2. molba za pomilovanje Predsjednici RH. Nažalost po vas, obje opcije traju dosta vremena, pa je vrlo velika mogućnost da ćete kaznu izdržati u cijelosti prije odluke po zahtjevu odnosno molbi. No, ne škodi probati.

Glede prekida izdžavanja kazne zatvora, vodite računa kako on može biti odobren kada postoji osnova za nj, međutim njegovo maksimalno trajanje je 90 dana u 12 mjeseci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija