Jump to content

Zalba na rjesenje


tonybaraba

Preporučene objave

Kako protiv rješenja AZOP-a nije moguća žalba ali je moguće pokrenuti upravni spor, mislili ste valjda na pokretanje spora.

Prema Zakonu o upravnim sporovima tužba nema odgodni učinak, osim kad je to zakonom propisano. Nadalje, sud može odlučiti da tužba ima odgodni učinak ako bi se izvršenjem pojedinačne odluke ili upravnog ugovora tužitelju nanijela šteta koja bi se teško mogla popraviti, ako zakonom nije propisano da žalba ne odgađa izvršenje pojedinačne odluke, a odgoda nije protivna javnom interesu.

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka propisuje u čl.35 u kojem slučaju nezadovoljna stranka može od nadležnog upravnog suda tražiti odgodu izvršenja.

Ako e radi o bilo kojem drugom slučaju a nije propisano da žalba ne odgađa izvršenje moguće je zatražiti od nadležnog suda da tužba ima odgodni učinak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem više u kojem ste vi svojustvu stranka u postupku, no ako ste osoba koja je dobila rješenje od AZOP-a, kao što rekoh da se na navedeno nema pravo žalbe ali se može pokrenuti upravni spor. Dakle, nezadovoljna stranka može pokrenuti upravni spor pred nadležnim upravnim sudom u roku 30 dana od dostave odluke .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nadzorne ovlasti, nadležnosti i zadaće Agencije su među ostalime i provođenje kontrolnog nadzora po izvršnosti rješenja. Kako je rješenje AZOP- upravni akt, izvršno je dostavom stranci ako žalba nije dopuštena. Kako je u vašem slučaju rješenje izvršno, temeljem istog možete uputiti zahtjev Agenciji za kontrolni nadzor a oni imaju na raspolaganju daljnje mjere, čak i prekršajne tj. mogu mu odrediti novčanu kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nakon što sam postavio zahtjev AZOP-u nije odgpovoreno na moj zahtjev. Nije odgovoreno na moj zahtjev.

Uputio sam im stoga tel.poziv i u njemu mi je rečeno da oni moraju čekati rok od 30 dana da vide da li je podnesena tužba na upravnom sudu protiv rješenja i potvrdili su da je voditelj obrade osobnih podataka primio rješenje ,ali da nije bilo nikakve reakcije sa njegove strane.

Pitanje.Kako je rješenje postalo izvršno ,a voditelj nije postupio po njemu ,a niti Agencija poduzima zakonom dopuštene korake kome bi se ja mogao još obratiti u zaštiti mojih prava?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija