Jump to content
mimi1896

Odgovor na tuzbu

Preporučene objave

Pozdrav, 

dostavom tuzbe duzan sam odgovoriti pismenim putem na nju. Radi se o povecanju alimentacije za 600 kuna za koje ja nemam mogucnosti. Ja boravim i radim u Njemackoj dok je djete kod majke u Hrvatskoj. Pa me zanima dali mogu bez odvjetnika sastaviti odgovor gdje cu priloziti sve papire o primanjima i rashodima koje imam ili ipak moram angazirati odvjetnika?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 23 sati , mimi1896 je napisao:

Pa me zanima dali mogu bez odvjetnika sastaviti odgovor

Nije uvjet imati odvjetnika da bi odgovorili na tužbu, no jasno vam je da se radi o sudskom procesu u kojem od samog starta treba pristupiti krajnje oprezno, pa tako i kvalitetno odgovoriti na tužbu (čl. 284 i 285 ZPP

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
, mimi1896 je napisao:

Pa me zanima dali mogu bez odvjetnika sastaviti odgovor gdje cu priloziti sve papire o primanjima i rashodima koje imam ili ipak moram angazirati odvjetnika?

Kako Vam je već i odgovoreno, možete bez odvjetnika, ali isti bi Vam mogao biti potreban tijekom zastupanja u postupku. Također, pri odgovoru na tužbu bitno bi bilo osim priložiti dokumentaciju o svojim prihodima i rashodima, također pokušati osporiti navode da su se potrebe djeteta povećale. Naime, sud osim Vaših prihoda i uvjeta života, prilikom donošenja ovakve odluke itekako gleda i okolnosti djeteta tj. jesu li se njegove potrebe s vremenom uistinu toliko povećale.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×