Jump to content
AnRa

Napad psa

Preporučene objave

Pozdrav, 

Dogodilo mi se da mi je susjedova pas napao mog psa u mom dvorištu i mom psu otkinuo dio uha, bila je policija sve je prijavljeno, pa me zanima da li se netko susreo sa sličnim slučajem i da li ima smisla pokrenuti privatnu tužbu protiv susjeda jer je moj pas ostao bez dio uha. 

Da li ima smisla uopće pokrenuti nešto jer ipak u našoj državi i nema nekih prava, jer je susjed dobio samo 100 kn kazne. 

Hvala na odgovorima i savjetima. 

Srdačan pozdrav. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Životinja je stvar, kako njegova, tako i Vaša. Štoviše, pas je i opasna stvar. Za štete od opasnih stvari odgovara njihov vlasnik. Ako je šteta na Vašem psu veće vrijednosti, ima smisla pokrenuti privatnu tužbu radi naknade te štete, ali ne privatnu tužbu da on dobije daljnju i veću novčanu ili sličnu kaznu, jer je tu država odradila ono što je smatrala da je shodno u tom smislu.

Mislim da ako se odlučite za građanski postupak radi naknade štete na Vašem psu, da imate mogućnost dobiti nekakvu odštetu, mada ne znam je li ta odšteta dovoljno značajna da Vam se to isplati (situacije kad mislim da se isplati: ako imate čistokrvnog psa, psa za izložbe koji više ne može ići na izložbe i sl.)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×