Jump to content

Odustajanje od prava na zalbu, da li platiti troskove?


jacob

Preporučene objave

Danas me zaustavio policajac, te s obzirom da je prosao datum na prometnoj, usli smo u kratku raspravu - on me uvjeravao da to vise ne vrijedi, ja sam tvrdio da mogu na tehnicki do kraja mjeseca. Uglavnom, ponudio je placanje 50% od 700 kn odmah, s obzirom da nisam bio siguran u sve sto on tvrdi, rekao sam da cemo vidjeti, da ne zelim platiti odmah. Izdao mi je obavezni prekrsajni nalog, gdje je navedeno da moram platiti 2/3 od 700kn - pretpostavljam da je to zato jer sam odbio platiti odmah? Takodjer, dobio sam i drugu uplatnicu za troskove prekrsajnog postupka u iznosu od 100 kn.

S obzirom da sam proucio ZSPC i sve sto se u ovoj ludoj drzavi dogadjalo (od naputka MUP-a CVH-u vezano za datume, a ne samo mjesece od 1998. radi smanjivanja guzvi krajem mjeseca na tehnickom i sl), ispada da tehnicki vrijedi do kraja mjeseca (kako i naljepnica kaze), ali prometna ima svoj datum isteka i tog se drze k'o pijan plota, te je cl. 238. st.8 (ono za sto me tereti) u pravu - ne govori da mi vozilo nema tehnicki, nego da je istekao rok prometne. Kako ne vidim smisao zalbe (s obzirom da ce sud ocito utvrditi isto, da ja pricam o tehnickom, a ne o trajanju prometne), kakav je sad postupak?

Ako idem platiti odmah, da li placam 50% ili 2/3? Ako platim 2/3, znaci odustajem od zalbe - da li svejedno moram platiti u 100 kn troskova prekrsajnog postupka? Ako da, onda mogu komotno i poslati zalbu, tek toliko da iskoristim svoje pravo na zalbu, makar nema smisla, ali da i odrade nesto za tih 100 kn? Kakav je proces?

Poanta: odite produziti registraciju/tehnicki prije isteka, jer ocito traze svaki nacin da vas oderu, imao smisla ili ne ("tehnicki vazi, ali prometna vise ne vazi" je ludost svoje vrste)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija