Jump to content
Sign in to follow this  
jacob

Odustajanje od prava na zalbu, da li platiti troskove?

Preporučene objave

Danas me zaustavio policajac, te s obzirom da je prosao datum na prometnoj, usli smo u kratku raspravu - on me uvjeravao da to vise ne vrijedi, ja sam tvrdio da mogu na tehnicki do kraja mjeseca. Uglavnom, ponudio je placanje 50% od 700 kn odmah, s obzirom da nisam bio siguran u sve sto on tvrdi, rekao sam da cemo vidjeti, da ne zelim platiti odmah. Izdao mi je obavezni prekrsajni nalog, gdje je navedeno da moram platiti 2/3 od 700kn - pretpostavljam da je to zato jer sam odbio platiti odmah? Takodjer, dobio sam i drugu uplatnicu za troskove prekrsajnog postupka u iznosu od 100 kn.

S obzirom da sam proucio ZSPC i sve sto se u ovoj ludoj drzavi dogadjalo (od naputka MUP-a CVH-u vezano za datume, a ne samo mjesece od 1998. radi smanjivanja guzvi krajem mjeseca na tehnickom i sl), ispada da tehnicki vrijedi do kraja mjeseca (kako i naljepnica kaze), ali prometna ima svoj datum isteka i tog se drze k'o pijan plota, te je cl. 238. st.8 (ono za sto me tereti) u pravu - ne govori da mi vozilo nema tehnicki, nego da je istekao rok prometne. Kako ne vidim smisao zalbe (s obzirom da ce sud ocito utvrditi isto, da ja pricam o tehnickom, a ne o trajanju prometne), kakav je sad postupak?

Ako idem platiti odmah, da li placam 50% ili 2/3? Ako platim 2/3, znaci odustajem od zalbe - da li svejedno moram platiti u 100 kn troskova prekrsajnog postupka? Ako da, onda mogu komotno i poslati zalbu, tek toliko da iskoristim svoje pravo na zalbu, makar nema smisla, ali da i odrade nesto za tih 100 kn? Kakav je proces?

Poanta: odite produziti registraciju/tehnicki prije isteka, jer ocito traze svaki nacin da vas oderu, imao smisla ili ne ("tehnicki vazi, ali prometna vise ne vazi" je ludost svoje vrste)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Plaćaš 2/3 u roku 8 dana od dobivanja naloga kao i 100 kn troškova.

Ako se žališ dobit ćeš još i sudske troškove (uz ove) za platit.Koliko bi sud smanjio (ili dao ukor) nitko ne zna.

Drže se jer tako piše u zakonu.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×