Jump to content
hogarstrasni006

Školovanje maloljetnika

Preporučene objave

Poštovani, 

posto ne živim u Hrvatskoj zanimaju me prava mog uskoro sesnaestogodisnjeg sina. Naime, zbog jezika koji nije usavršio u stranoj državi nije uspio upisati gimnaziju. Velika želja mu je da je zato upise u Hrvatskoj. Živio bi sa sestrom koja ima dvadeset i dvije godina i ja bih boravila najmanje dva tjedna s njim. Njegov otac ga ne vida, možda jednom godišnje i nikad ne završi “slavno”. Problem je nastao prije dva mj. kad me je prijavio na centar i lažno optužio da sabotiram viđanje sa sinom. Napominjem da starija kćer kao i kćer iz njegovog braka prije ne komuniciraju sa njim zbog psihičkog maltretiranja. Nikad ga nismo prijavljivali, al smo odselili. Ja sam dala svoju izjavu centru i sad čekamo sto dalje. Izjavio je da nema adresu sina, ne zna u koju školu ide i slično. Ja posjedujem pisane poruke kojima dokazujem sve suprotno. Čak je prije dvije godine slao paket na našu adresu. Posjedujem njegov potpis kojim ja odlučujem o svemu sto se tiče našeg sina. 

Ono sto me zanima je mogu li imati problema sa bivšim mužem ako sina pošaljem na školovanje u Hrvatsku. 

Je li kleveta koju iznosi u centru kažnjiva i kako se mogu od njegovih laži zaštiti. 

Hvala Vam

 

 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Gdje zapravo živi bivši suprug, u Hrvatskoj ili? Prijavio Vas je našem CZSS? Kakvu i čiju odluku imate u smislu gdje i s kim dijete živi, uređenja susreta i viđanja itd?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bivsi suprug živi Hrvatskoj. Prijava je u našem CZSS. Nekakav plan vidanja je dogovoren u centru, ali se nikad, bas nikad nije pridržavao plana. ( Drugo nisam ni očekivala.) Sve se svodilo na obećanje i nakon toga izgovor da ima obaveze. Nedugo nakon razvoda se uz njegovo pismeno odobrenje selimo u inozemstvo. Bračna imovina je također napismeno podijeljena ali i tu nastaju problemi. To mi je sad manje bitno. Uglavnom, u pitanju je patologija. Nisam očekivala da će on mene prijaviti. Naivno. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Kako je sin još uvijek maloljetan, trebali bi sudskim putem urediti ovo stanje tj. gdje će on živjeti, s kim će živjeti i tko će se o njemu brinuti, tko će plaćati alimentaciju u tom slučaju i koliku, te susrete i druženja sa roditeljem s kojim dijete ne živi. Na ovaj način ne bi trebalo biti problema.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Najprije se morate javiti nadležnom CZSS, jer je potrebno njihovo posredovanje, a onda bih Vas oni trebali uputiti kako bi s obzirom na kompleksnost Vaše situacije bilo najbolje riješiti ovo pitanje na dobrobit djeteta.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×