Jump to content

Prijepis nekretnine


columbo

Preporučene objave

Pozdrav, kupili smo kuću odnosno otplatila u ratama prodavatelju na račun. Kuća je otplačena u cijelosti. Sada je problem u prijepisu s naše strane. Medutim postoji dug na poreznoj i sad se bojimo da odmah ne sjednu na nekretninu. Ima li možda kakav period za prijenos ili odgoda. Ili možda kakvo alternativno rješenje. Možda možemo kod javnog bilježnika ovjeriti da je nekretnina isplaćena i tražiti njihovu punomoć. A prijepis raditi naknadno.. Hvala na svakoj informaciji

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom na visinu duga i vrijednost kuće s jedne strane, a s druge strane s obzirom da imate ovrhu radi nepodmirivanja obveze uzdržavanja djeteta tj. alimentacije, a koja ima prednost pri namirenju u odnosu na ostale obveze koje terete Vašu plaću na kojoj se trenutno provodi ovrha, itekako možete očekivati da će vjerovnik po saznanju za Vašu nekretninu predložiti sudu promjenu predmeta i sredstva ovrhe na toj nekretnini. Olakotno je to što je dug Vaš i što je ½ kuće Vaša, tako da bi taj ovršni prijedlog najvjerojatnije tako i glasio, odnosno na ½ Vašeg suvlasničkog dijela. Možete Vi svoj dio na bilo koji način prenijeti na bilo koga drugoga, i tako se pokušati zaštiti, ali morate znati da vjerovnik ima mogućnost pobijati ovu Vašu radnju, jer je počinjena na njegovu štetu, te po uspjehu u parnici predložiti ovrhu na ½ Vašeg suvlasničkog dijela nekretnine. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija